Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jokić ispisao istoriju NBA lige, dobio najbogatiji ugovor ikad viđen u košarci - | K-013 Portal

Jokić ispisao istoriju NBA lige, dobio najbogatiji ugovor ikad viđen u košarci

nikola jokic, nba, kosarka

Centar Denver nagetsa i reprezentacije Srbije Nikola Jokić potpisaće najveći ugovor u istoriji NBA košarke pošto će za petogodišnji produžetak saradnje sa timom iz Kolorada inkasirati 264 miliona dolara, preneli su američki mediji. Novinar Denver sportsa Adam Mareš smatra da će to biti poslednji ugovor za Somborca u NBA ligi.

Takozvani supermaks ugovor trebalo bi da bude ozvaničen u toku noći, aktivira se od sezone 2023/2024. i u prvoj godini doneće Somborcu 46,55 miliona dolara.

Svake naredne godine sledi povećanje od po osam procenata, a poslednju godinu sam Jokić može da aktivira i izvesno je da će to i uraditi za sumu od 63,33 miliona dolara.

Ugovor obuhvata i trejd-kiker klauzulu, u kojoj bi Jokić u slučaju trejda mogao dodatno da inkasira novac u skladu sa procentima koji se obračunavaju na osnovu trajanja ugovora.

Jokić je minule sezone prosečno beležio 27,1 poen i 13,8 skokova po meču u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Novinar Mareš: „Ovo je možda Jokićev poslednji ugovor“

„Ne bi me iznenadilo da je ovo poslednji NBA ugovor koji je Jokić potpisao“, napisao je Mareš na Tviteru.

Dodao je da nema nikakve insajderske informacije već da veruje da će Nikola završiti karijeru ranije nego što mnogi očekuju.

„Da bude jasno, ovo nije neka vest koju prenosim. Samo delim svoje mišljenje, o čemu sam već pričao ranije. A sigurno ne donosim neki sud da li će se to dogoditi ili ne. Uvek sam verovao da će se penzionisati prilično rano“, poručio je novinar koji prati Denver nagetse.

Dvostruki uzastopni MVP regularnog dela NBA lige ima 27 godina, a po završetku novog ugovora sa Denverom, koji kreće od sezone 2023/24, imaće 33 godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.