Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jokić: Mi ne volimo sport, mi volimo da pobedjujemo - | K-013 Portal

Jokić: Mi ne volimo sport, mi volimo da pobedjujemo

nikola jokic

Reprezentativac Srbije i košarkaš Denvera Nikola Jokić izjavio je danas u Staroj Pazovi da navijači Srbije „ne vole sport ili košarku, već da vole da pobedjuju“.

„Takav je mentalitet u Srbiji. Mi ne volimo sport, ne volimo košarku, mi volimo da pobedjujemo. Svi bismo voleli zlato, svi bismo voleli medalju, ali to je stvarno jako daleko“, rekao je Jokić na konstataciju novinara da navijači „žele i planiraju zlato“ na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi pripreme za kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo u avgustu, odnosno za Evropsko prvenstvo u septembru.

Jokić je rekao da mu je drago što je ponovo u nacionalnom timu.

„Osećam se super, kao i uvek kada vidim ove momke. Skoro sve ih znam, neke sam sada upoznao prvi put. Atmosfera je sjajna kao u uvek, treniramo polako, još je sve na nekom individualnom, laganom nivou. Znamo šta nas čeka, pa ćemo videti dokle ćemo dogurati“, rekao je Jokić.

„Baš sam pričao sa svojom familijom, svojim najbližima, da je totalno drugačiji kada igraš za reprezentaciju… Dok sam dolazio u Pazovu drugačije sam se osećao nego kada igram za Denver. Drugi su ljudi, drugačiji sistem, sve je drugačije… Samim tim je i osećaj drugačiji“, dodao je dvostruki uzastopni MVP NBA lige.

Izabranici Svetislava Pešića će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prvo 25. avgusta dočekati Grčku, a potom će tri dana kasnije gostovati Turskoj.

Posle tih utakmica, srpski nacionalni tim će se takmičiti na Evropskom prvenstvu gde će im protivnici u Grupi D biti Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

„Glavni fokus je da se mi kvalifikujemo prvo na to Svetsko prvenstvo, pa ćemo posle videti za to Evropsko. Sve ekipe su spremne, sve ekipe su došle sa ciljem da osvoje ili uzmu medalju. Mislim da ne bi trebalo da idemo sa velikim ciljem, nego da budemo u treningu i da idemo dan po dan. Treba ići polako i obazrivo“, rekao je Jokić.

Upitan šta misli o predstojećim protivnicima, Jokić je naveo da on na rivale uvek gleda kao da su bolje ekipe i da moraju da se nadigraju.

„Tako će biti i ovaj put. I pripremne utakmice i kad dodju kvalifikacije… Moramo da budemo spremni i da ih nadigramo u nekom smislu“, rekao je Jokić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.