Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jokić novim rekordom odveo Denver direktno u plej-of - | K-013 Portal

Jokić novim rekordom odveo Denver direktno u plej-of

nikola jokic, denver, nba

Košarkaši Denvera pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Memfisa sa 122:109 i tako obezbedili šesto mesto na tabeli Zapadne konferencije i direktan prolaz u plej-of NBA lige.

Nagetse je do pobede još jednom predvodio srpski centar Nikola Jokić koji je upisao 35 poena, 16 skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte. On je postao prvi igrač u istoriji NBA lige sa 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni.

Još jedna velika Jokićeva noć usledila je nakon što ga je Džaren Džekson nehotice udario laktom u glavu zbog čega je dva puta morao na klupu kako bi se zaustavilo krvarenje. On se posle toga vratio na teren sa crvenom trakom oko glave i pomogao Nagetsima da stignu do 48 pobede u sezoni.

„MVP uopšte nije ni takmičenje. Ima još sjajnih igrača. Ne kažem da nisu sjajni, ali ono što Jokić radi ove sezone je prosto neverovatno. Bio je dobar prošle godine, a ove je još bolji“, rekao je trener Denvera Majkl Maloun.

Jokića je u timu Denvera najbolje pratio Aron Gordon sa 22 poena, dok su Vil Barton i Neš Hiland dodali po 16. U redovima Memfisa najefikasniji je bio Dezmond Bejn sa 14 poena.

Košarkaši Golden stejta su ostvarili treću uzastopnu pobedu pošto su bili bolji od Los Andjeles Lejkersa sa 128:112.

Voriorse je u poslednjoj utakmici regularne sezone na svom terenu do pobede vodio Klej Tompson sa 33 poena, Džordan Pul je upisao 19 poena i 11 skokova, Endrju Vigins je dodao 17, dok je srpski košarkaš Nemanja Bjelica utakmicu završio sa devet poena.

U timu Lejkersa, koji su igrali bez Lebrona Džejmsa, Rasela Vestbruka i Entonija Dejvisa, istakao se Tejlen Horton-Taker koji je postigao 40 poena. Lejkersi su upisali osmi uzastopni poraz.

Janis Adetokunbo i Džru Holidej su postigli po 29 poena u pobedi Milvokija protiv Bostona sa 127:121, čime su preuzeli drugo mesto na Istoku. U timu Bostona najbolji je bio Džejlen Braun koji je zabeležio tripl-dabl sa 22 poena, 11 asistencija i deset skokova.

Toronto je pobedio Filadelfiju sa 119:114, predvodjen Paskalom Sijakamom koji je ubacio 37 poena, uz 12 asistencija i 11 skokova za svoj treći tripl-dabl u sezoni. Džoel Embid je upisao 30 poena i deset skokova za Filadelfiju, dok je Džejms Harden dodao 13 poena i 15 asistencija.

Košarkaši Minesote su slavili protiv San Antonija sa 127:121, Šarlot je bio bolji od Orlanda sa 128:101, dok je Nju Orleans pobedio Portland sa 127:94.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.