Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jokić novim tripl-dablom vodio Denver do prvog velikog finala NBA lige - | K-013 Portal

Jokić novim tripl-dablom vodio Denver do prvog velikog finala NBA lige

koarka, denver, nikola jokic, nba

Košarkaši Denvera plasirali su se noćas u veliko finale NBA lige, pošto su u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije na gostovanju pobedili Los Anđeles lejkerse sa 113:111.

Lejkersi su bili bolji rival u prvom poluvremenu, koje su završili maksimalnim vođstvom 73:58. U prvom poluvremenu istakao se Lebron Džejms koji je za domaći tim postigao 31 poen.

Usledila je odlična treća četvrtina Denvera, koju je tim iz Kolorada okončao rezultatom 36:16.

Veći deo poslednje četvrtine u vođstvu su bili gosti. Nakon poena srpskog centra Nikole Jokića Denver je dva minuta i 50 sekundi pre kraja poveo sa 110:104, ali se Lejkersi nisu predali i posle poena Entonija Dejvisa sa penala stižu do nerešenog ishoda (111:111).

Poslednji poen na meču postigao je Jokić 51,7 sekundi pre kraja za 113:111, a Lejkersi su u dva navrata mogli do produžetka, ali je neprecizan bio Džejms.

Denveru je ovo šesta uzastopna pobeda u plej-ofu, a finalnu seriju Zapada okončali su maksimalnim rezultatom – 4:0.

Jokić je u pobedi svog tima ostvario osmi tripl-dabl u ovosezonskom plej-ofu, čime je oborio rekord Vilta Čemberlena iz 1967. godine. Srpski igrač je upisao 30 poena, 14 skokova, 13 asistencija, tri blokade i jednu ukradenu loptu. Po završetku meča uručen mu je trofej „Medžik Džonson“ za najkorisnijeg igrača Zapadne konferencije.

Džamal Marej je u gostujućem timu postigao 25 poena, uz pet asistencija, Aron Gordon je upisao 22 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je dabl-dabl zabeležio Majkl Porter džunior sa 15 poena i 10 uhvaćenih lopti.

U domaćem timu najbolji učinak je imao Lebron Džejms sa 40 poena, 10 skokova, devet asistencija i dve ukradene lopte, dabl-dabl je ostvario i Entoni Dejvis sa 21 poenom i 14 skokova, dok je Ostin Rivs postigao 17 poena.

Denveru je ovo prvi plasman u veliko finale NBA lige, gde će za protivnika imati boljeg iz dvomeča Majami-Boston. Tim sa Floride vodi sa 3:0 u finalnoj seriji Istočne konferencije.

Finalna serija će početi u noći između 1. i 2. juna.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.