Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jokić postigao 37 poena u porazu, Denver na korak od ispadanja iz plej-ofa - | K-013 Portal

Jokić postigao 37 poena u porazu, Denver na korak od ispadanja iz plej-ofa

nba, nikola jokic, kosarka, denver

Košarkaši Golden Stejta poveli su sa 3:0 protiv Denvera u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili sa 118:113.

Voriorse su predvodili Stefen Kari sa 27 poena i šest asistencija, Džordan Pul sa 27 poena i Klej Tompson sa 26 poena, od kojih je postigao šest „trojki“. Kari je postigao najmanje jednu „trojku“ u 115 uzasopnih utakmica u plej-ofu.

Drejmond Grin dodao je šest poena i 10 asistencija, ali je u završnici „ukrao“ ključnu loptu Nikoli Jokiću i uz seriju 9:2 u poslednjem minutu, Golden Stejt je došao na korak od plasmana u drugo kolo.

Jokić je utakmicu završio sa 37 poena, 18 skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Aron Gordon postigao je 18 poena uz 12 skokova i četiri asistencije, a Vil Barton 13 poena.

Denver je vodio veći deo drugog poluvremena, ali je u završnici Golden Stejt pojačao odbranu i nije dozvolio protivnicima da postignu koš u šest uzastopnih napada. Barton je 23 sekunde pre kraja postigao koš za 117:113, ali Nagetsi više od toga nisu mogli i izgubili su sedmu uzastopnu utakmicu u plej-ofu.

Naredna četvrta utakmica igra se u nedelju u Denveru. Ekipe koje su u plej-ofu NBA lige gubile sa 0/3 imaju skor 0/143.

Košarkaši Memfisa poveli su sa 2:1 protiv Minesote u prvom kolu plej-ofa Zapada, pošto su pobedili sa 104:95. Dezmond Bejn postigao je 26 poena, od kojih sedam „trojki“ za Memfis, koji je nadoknadio zaostatak od 26 poena.

Brendon Klark postigao je 20 poena uz osam skokova, Dža Morant ostvario je tripl-dabl učinak od 16 poena, 10 skokova i 10 asistencija, a Tajs Džons dodao je 11 poena, pet skokova i četiri asistencije.

U ekipi Minesote najefikasniji je bio Danđelo Rasel sa 22 poena, uz osam asistencija i pet skokova. Entoni Edvards dodao je 19 poena i sedam skokova, Patrik Beverli 14 poena, a Karl-Entoni Tauns osam.

Naredna četvrta utakmica na programu je u noći između subote i nedelje u Mineapolisu.

Košarkaši Dalasa poveli su sa 2:1 protiv Jute u prvom kolu plej-ofa Zapada, pošto su pobedili sa 126:118. Sedmorica igrača Dalasa postigla su dvocifreni broj poena, a predvodio ih je Džejlen Branson sa 31. Spenser Dinvidi postigao je 20 poena, uz šest asistencija, pet skokova i tri ukradene lopte, Maksi Kleber 17 poena, a Davis Bertans 15 poena.

U ekipi nije bilo Luke Dončića zbog povrede lista. On je propustio sve tri utakmice i mogao bi da se vrati u narednom meču, koji je na programu u subotu uveče u Solt Lejk Sitiju.

U ekipi Jute Donovan Mičel bio je najefikasniji sa 31 poenom, od kojih je 28 postigao u drugom poluvremenu. Bojan Bogdanović dodao je 24 poena, Majk Konli 21, a Rudi Gober 15 poena uz sedam skokova.

Juta dočekuje četvrtu utakmicu sa 11 uzastopnih pobeda na svom terenu protiv Dalasa.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.