Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jokić suspendovan na jednu utakmicu, Moris i Batler novčano kažnjeni - | K-013 Portal

Jokić suspendovan na jednu utakmicu, Moris i Batler novčano kažnjeni

nikola jokic, moris, batler, nba

Košarkaš Denvera Nikola Jokić suspendovan je danas na jednu utakmicu zbog incidenta sa igračem Majamija Markifom Morisom tokom utakmice u NBA ligi.

U utakmici odigranoj u noći izmedju ponedeljka i utorka srpski centar isključen je 2:39 minuta pre kraja, nakon što je snažno sa ledja udario Morisa, koji ga je pre toga udario laktom.

Obojica su tada isključeni, a uprava lige odlučila je da na jednu utakmicu suspenduje najkorisnijeg igrača (MVP) iz prošle sezone, a Moris je kažnjen sa 50.000 dolara. Novčano je kažnjen i igrač Majamija Džimi Batler, sa 30.000 dolara, „zbog pokušaja eskalacije svadje“.

Jokić neće igrati u predstojećoj utakmici protiv Indijane, a Moris će izostati iz meča sa Los Andjeles Lejkersima zbog udarca koji je dobio u vrat.

„To je situacija iz koje svi možemo mnogo da naučimo, da ne dozvoljavamo emocijama da prevladaju“, rekao je trener Denvera Majkl Maloun, nekoliko sati pre objavljivanja odluke lige o incidentu.

Jokić je posle utakmice rekao da je napravio glup potez i da se loše oseća.

U priču o incidentu uključila su se braća umešanih košarkaša – Strahinja i Nemanja Jokić, kao i Markus Moris, koji su na Tviteru razmenjivali poruke i poziv na obračun.

Denver će 29. novembra igrati na gostovanju protiv Majamija.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.