Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Još jedan rekord Jokića u pobedi Denvera protiv Šarlota - | K-013 Portal

Još jedan rekord Jokića u pobedi Denvera protiv Šarlota

denver, jokic, sarlot, kosarka

Košarkaši Denvera pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Šarlota sa 119:115, a srpski centar Nikola Jokić upisao je još jedan rekord u NBA ligi.

Jokić je postigao 40 poena, upisao deset asistencija i rekordnih 27 skokova (20 u prvom poluvremenu) za svoj peti tripl-dabl u sezoni, a 81. u karijeri.

Do ove utakmice Vilt Čembrlen je bio jedini igrač u istoriji NBA lige sa najmanje 40 poena, 27 skokova i deset asistencija na jednoj utakmici. On je učinio četiri puta, a poslednji put kada je Filadelfiju 18. marta 1968. godine imao 53 poena, 32 skoka i 14 asistencija.

Pored ovoga, Jokić je sa dva slobodna bacanja i „zapečatio“ pobedu Denvera na 13 sekundi pre kraja.

Srpskog centra su u pobedničkom timu najbolje pratili Kentavijus Koldvel Poup sa 20 i Aron Gordon sa 19 poena i deset skokova. U redovima Šarlota, koji je doživeo osmi uzastopni poraz, najbolji su bili Lamelo Bol sa 31 poenom i Keli Ubre sa 16 poena.

Minesota je oborila rekord franšize po broju poena na utakmici, pošto je prošle noći na svom terenu pobedila Čikago sa 150:126.

Najzaslužniji za to bio je Entoni Edvards koji je postigao 37 poena uz 11 asistencija, dok je DiAndjelo Rasel dodao 28 poena. Bulse je predvodio Demar Derozan sa 29 poena, dok je Nikola Vučević dodao 23, a Zek Lavin 22 poena.

Bruklin je na gostujućem terenu slavio protiv Detroita sa 124:121, iako je na poluvremenu imao zaostatak od 17 poena.

Netse je do preokreta u drugom poluvremenu vodio Kevin Durent koji je 26 od svoja 43 poena ubacio u trećoj četvrtini, a pomogao mu je i Kajri Irving koji je meč završio sa 38 poena. Kod Pistonsa najbolji je bio Bojan Bogdanović sa 26 poena.

Košarkaši Golden stejta su u gostima bili bolji od Toronta sa 126:110, predvodjeni Džordanom Pulom koji je postigao rekordna 43 poena. Drejmond Grin i Klej Tompson su dodali po 17 poena za Voriorse, koji su igrali bez Stefa Karija, dok je u timu Toronta najbolji bio Paskal Sijakam koji je ubacio je 27 poena.

Los Andjeles Lejkersi su na svom terenu pobedili Vašington sa 119:117. Lebron Džejms je postigao 33 poena i devet asistencija, Loni Voker je dodao 21, pa su Lejkersi prevazišli izostanak Entonija Dejvisa i upisali treću pobedu u poslednje četiri utakmice.

Košarkaši Njujorka zabeležili su sedmu uzastopnu pobedu pošto su u gostima slavili protiv Indijane sa 109:106. Nikse su do pobede vodili Džejlen Branson sa 30 poena i Džulijusom Rendlom koji je postigao 25, uključujući i šest slobodnih bacanja u posledjem minutu utakmice.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.