Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Bosne i Hercegovine pobedili Sloveniju na EP - | K-013 Portal

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobedili Sloveniju na EP

kosarka, slovenija bosna

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobedila je večeras u Kelnu Sloveniju sa 97:93 (26:32, 23:20, 23:21, 25:20), u utakmici trećeg kola Grupe B na Evropskom prvenstvu.

Ekipu Bosne i Hercegovine predvodio je Džon Roberson sa 23 poena, od kojih je postigao i poslednja dva na utakmici sa linije za slobodna bacanja kojima je obezbedio pobedu. On je večeras postigao sedam „trojki“ iz 12 pokušaja.

Džanan Musa pobedi je doprineo sa 22 poena, pet skokova i pet asistencija, a Miralem Halilović sa 13 poena i 10 skokova. Jusuf Nurkić dodao je 12 poena, devet skokova i četiri asistencije, a Edin Atić 12 poena, šest skokova i četiri asistencije.

U slovenačkoj reprezentaciji najefikasniji su bili Vlatko Čančar sa 22 poena i Goran Dragić sa 20 poena uz šest asistencija. Luka Dončić meč je završio sa 16 poena, osam skokova i osam asistencija, a Klemen Prepelič sa 12 poena.

Posle tri kola obe ekipe imaju po dve pobede i poraz.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.