Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Španije u četvrtfinalu EP pobedom protiv Litvanije posle produžetka - | K-013 Portal

Košarkaši Španije u četvrtfinalu EP pobedom protiv Litvanije posle produžetka

kosarka, spanija, litvanija

Košarkaška reprezentacija Španije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u Berlinu u osmini finala posle produžetka pobedila Litvaniju sa 102:94 (19:20, 21:25, 23:23, 20:15, 19:11).

Španski tim predvodio je Lorenco Braun sa 28 poena i osam asistencija, a Vili Ernangomes postigao je 21 poen uz osam skokova. Rodolfo Ernangomes i Huančo Ernangomes dodali su po 13 poena.

U litavanskom timu najefikasniji su bili Mindaugas Kuzminskas sa 18 poena i Ignas Brazdeikis sa 17 poena, uz sedam skokova. Domantas Sabonis postigao je 15 poena i imao je devet skokova, a sa 15 poena utakmicu je završio i Lukas Lekavičijus.

Regularni deo utakmice završen je rezultatom 83:83, kada je litvanski igrač Ignas Brazdeikis ubacio loptu u koš nakon što je njegov saigrač Rokas Jokubaitis promašio „trojku“ za pobedu.

Španija je bolje počela produžetak, stekla je sedam poena prednosti 95:88, ali su Litvanci uspeli da se vrate na poen zaostatka.

Brazdeikisu je 29,5 sekundi pre kraja dosudjena nesportska lična greška, Braun je pogodio oba slobodna bacanja, a zatim je iz narednog napada Vili Ernangomes postigao dva poena uz dodatno slobodno bacanje, posle čega je Španija povela sa šest razlike i obezbedila pobedu.

Španija će u četvrtfinalu 13. septembra igrati protiv boljeg iz duela Hrvatske i Finske.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.