Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Srbije peti favorit za osvajanje Evrobasketa - | K-013 Portal

Košarkaši Srbije peti favorit za osvajanje Evrobasketa

fiba, košarka

Reprezentacija Srbije peti je favorit za osvajanje Evropskog prvenstva, objavila je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

Srbija je pre 18 dana bila četvrti favorit, ali je posle poraza u prijateljskom meču od Slovenije (92:97) pala na peto mesto.

"Srbija peta?! Čujemo vas. Ali nemojte da grešite, razlike između ovih vrhunskim timovima su minimalne, pa navijače očekuje apsolutna poslastica na EP. Srbija nije bila daleko od pobede nad Slovenijom u gostima, pošto je Nikola Jokić s lakoćom postigao 26 poena, 12 skokova i šest asistencija. Možda su izgubili nekoliko igrača iz svog prvobitnog sastava, ali ovo je i dalje tim koji će se boriti za titulu", navodi se na sajtu FIBA-e.

Prvi favorit za osvajanje EP je Slovenija, a potom slede Francuska, Grčka i Litvanija.

EP će biti održano od 1. do 18. septembra. Naša selekcija će igrati u grupi D sa selekcijama Holandije, Finske, Poljske, Češke i Izraela.

Skariolo: Srbija i Slovenija me bacaju u depresiju

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo izjavio je da ga je utakmica između Slovenije i Srbije (97:92) u Ljubljani bacila u depresiju, želeći tako da istakne da se radi o sjajnim ekipama sa odličnim pojedincima poput Luke Dončića i Nikole Jokića.

"Gledao sam meč Slovenije i Srbije i razmišljao da li da nastavim da gledam i uživam ili da ugasim televizor da ne upadnem u depresiju. Gledao sam igrače poput Dončića, Adetokumba, Jokića...Pričamo o MVP NBA lige. To je kao zemlja snova", izjavio je Skariolo u intervjuu za litvanski portal Basketnjuz.

Posle dva poraza od Litvanije u dva dana - najpre u Gran Kanariji 82:77, a zatim i u Vilnjusu 78:76, Skariolo je rekao da pomenutog rivala vidi kao favorita na predstojećem Evrobasketu (od 1. do 18. septembra).

"Litvanija je jedna od favorita. Fizički su jaki, atlete su i iskusni. Imaju mnogo igrača koji igraju u Evroligi, imaju top NBA igrače, 7-8 igrača igra na top nivou", rekao je Skariolo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.