Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Srbije pobedili Dominikansku Republiku - | K-013 Portal

Košarkaši Srbije pobedili Dominikansku Republiku

kosarkasi srbije, srbija dominikanska republika, kosarka

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, pošto je savladala Dominikansku Republiku sa 94:76 (31:23, 16:24, 20:19, 27:10).

Srbiju je do pobede u dvorani "Aleksandar Nikolić" vodio Boban Marjanović sa 18 poena i deset skokova, poen manje ubacio je Filip Petrušev, dok je Vasilije Micić meč završio sa 16 poena, pet asistencija i četiri skoka.

Nemanja Bjelica je postigao 12 poena, Nikola Kalinić devet, a Danilo Anđušić i Ognjen Dobrić po sedam poena.

U timu Dominikanske Republike najbolji su bili Viktor Liz i Majk Tores sa po 16 postignutih poena.

Srbija je dobro počela meč i povela sa 8:0, a tu prednost imala je i na kraju prve deonice. Međutim, Dominikanska Republika je u drugoj četvrtini uspela da uhvati priključak, u jednom trenutku je i povela, da bi se na poluvreme otišlo rezultatom 47:47.

Neizvesno je bilo i u trećoj četvrtini, da bi izabranici Igora Kokoškova meč prelomili sredinom poslednje deonice kada je Srbija posle poena Dobrića stigla do deset poena prednosti - 82:72. Nakon toga je usledila trojka Miloša Teodosića, kao i četiri vezana poena Petruševa (89:74) čime je praktično stavljena tačka na ovaj meč.

Srbija će sutra igrati protiv Filipina, takođe od 20:15h.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.