Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Srbije pobedom počeli kvalifikacije za SP - | K-013 Portal

Košarkaši Srbije pobedom počeli kvalifikacije za SP

kosarkaska reprezentacija srbije, srbija letonija, kvalifikacije za sp

Košarkaši Srbije pobedom su počeli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023, pošto su večeras u Beogradu bili bolji od Letonije sa 101:100 (28:33, 24:23, 25:19, 24:25).

Srbiju je do prve pobede u Grupi A vodio Miloš Teodosić sa 21 poenom, 17 je postigao Aleksa Avramović, poen manje je ubacio Marko Jagodić-Kuridža, dok je Alen Smailagić utakmicu završio sa 15 poena.

Najbolji u timu Letonije bio je Rihards Lomaž sa 33 poena, dok su po 17 poena postigli Dairis Bertans i Andrejs Gražulis.

Letonija je tokom većeg dela meča bila u prednosti, košarkaši Srbije su se vraćali, ali su gosti svaki nalet izabranika Svetislava Pešića odbijali trojkama.

Gosti su poslednju deonicu otvorili sa osam vezanih poena i pobegli na plus sedam (77:83), ali je Srbija na minut i po pre kraja uspela da izjednači – 96:96. U neizvesnoj završnici bolje se snašla Srbija, a odlučujući poen postigao je Jagodić-Kuridža sa linije za slobodna bacanja 2,8 sekundi pre kraja.

Igrači Srbije su pre početka meča pružili podršku košarkašu AEK-a Stevanu Jelovcu koji je nedavno doživeo moždani udar. Na transparentu koji su držali pisalo je: „Stevane pobedi, uz tebe smo“.

Takodje, Košarkaški savez Srbije se priključio akciji „Stop nasilju nad ženama“, pa su igrači oba tima na zagrevanje izašli u majicama „Stop violence against women“.

Srbija će naredni meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igrati za tri dana kada će gostovati Belgiji, koja je danas pobedila Slovačku.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.