Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Srbije ubedljivi protiv Poljske, u osmini finala sa Italijom - | K-013 Portal

Košarkaši Srbije ubedljivi protiv Poljske, u osmini finala sa Italijom

srbija poljska, kosarka, evrobasket

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Pragu selekciju Poljske sa 96:69 (28:14, 24:19, 20:17, 24:19) i tako sa svih pet pobeda završila takmičenje u Grupi D Evropskog prvenstva.

Srbija je sa maksimalnim učinkom prva na tabeli Grupe D i u osmini finala će igrati protiv Italije, koja je bila četvrtoplasirana u Grupi C.
 
 
Svi košarkaši Srbije su ulazili u igru na večerašnjem meču - u tim se vratio Vanja Marinković koji je propustio prethodna dva meča zbog stomačnog virusa, a prve minute na šampionatu upisao je Nikola Mulutinov koji je zbog bolesti kasnije stigao u Prag.
 
Šestorica igrača Srbija bila su dvocifrena, a najefikasniji je bio Nikola Jokić sa 19 poena, s tim da je MVP NBA lige igrao samo 18 minuta. Mulutinov je dodao 16, Marko Gurudurić 15, Vasilije Micić 12, Nikola Kalinić 11, a Dejan Davidovac deset poena.
 
U timu Poljske najefikasniji su bili Mihal Mihalak sa 17 i Lukaš Kolenda sa deset postignutih poena.
 
Srbija je, predvođena Jokićem, već u prvoj četvrtini stigla do dvocifrene prednosti (22:11), da bi u drugoj deonici ta prednost rasla do plus 24 (47:23). Izabranici Svetislava Pešića su u nastavku bez problema održavali veliku prednost, pa su u jednom trenutku imali i 36 poena viška na svom kontu.
 
Utakmica osmine finala između Srbije i Italije na programu je u nedelju. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS