Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Srbije večeras protiv Meksika - | K-013 Portal

Košarkaši Srbije večeras protiv Meksika

kosarkasi srbije, kosarka

Košarkaši Srbije večeras od 20 sati igraju prijateljski meč protiv Meksika u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Izabranici Igora Kokoškova prethodno su istog rivala pobedili na Akropolis kupu u Atini, na kome su takođe savladali Grčku i Portoriko, što im je donelo prvo mesto na turniru.

Biće to poslednja pripremna utakmica pred početak kvalifikacionog olimpijskog turnira, koji je na programu od 29. juna do 4. jula u srpskoj prestonici.

"Posle turnira u Atini, ostala nam je još jedna provera pred ulazak u balon i odlučujuće borbe za Olimpijske igre. Imaćemo nakon toga još pet dana za trening i konačno usvajanje svega onoga što želimo da igramo. Priključiće nam se još nekoliko igrača, Micić, Kalinić, Teodosić… Oni su radili u Beogradu, a juče su imali prvi trening sa ekipom. Vreme nam ne ide na ruku, ali iz dana u dan se adaptiramo i trudimo da ostvarimo cilj, a to je plasman u Tokio. Biće nam drago i da malo osetimo publiku, iako u smanjenom kapacitetu. Mislim da će nam prijati da čujemo aplauze sa tribina i podršku reprezentaciji", rekao je selektor Igor Kokoškov.

U sladu sa aktuelnim merama Vlade Srbije zbog pandemije koronavirusa, kapacitet dvorane za meč protiv Meksika biće značajno smanjen, na 30 odsto.

Za olimpijsku vizu pored Srbije, boriće se još Italija, Filipini, Portoriko, Senegal i Dominikanska Republika, a samo pobednik turnira izboriće plasman na Igre u Tokiju.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.