Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Zvezde osvojili turnir u Minhenu - | K-013 Portal

Košarkaši Zvezde osvojili turnir u Minhenu

kosarka, kk crvena zvezda, turnir u minhenu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Bajerna u finalu prijateljskog turnira u Minhenu sa 70:68. Koš za pobedu u poslednjoj sekundi postigao je Luka Mitrović.

Uprkos brojnim povredama (Vajt, Simonović, Dobrić, Davidovac), kao i velikom dvocifrenom deficitu, Crvena zvezda je uspela da napravi preokret i sruši Bajern u finalu Magenta Sport kupa u Minhenu.

Crveno-beli su nakon ubedljive pobede nad Panatinaikosom, ovoga puta u poslednjoj sekundi savladali Bajern i osvojili trofej u sklopu priprema za novu sezonu.

Još jednom je srpska ekipa odigrala sjajno u momentima kada je to bilo najpotrebnije. U subotu je to bila treća, a ovoga puta četvrta četvrtina, u kojoj je Zvezda nadigrala Bajern sa 30:16.

Nemački evroligaš je bolje ušao u meč, prvu četvrtinu osvojio sa 17:13, a na poluvreme otišao sa 13 poena prednosti.

Razlika u korist Bajerna je u jednom trenutku u trećoj deonici iznosila 15 poena i delovalo je da će domaćin osvojiti ovaj prijateljski turnir.

Izabranici Dejana Radonjića su ipak zaigrali znatno bolju košarku, potpuno zatvorili prilaze ka svom košu, a u napadu nakon dužeg vremena konačno pronašli šuterski ritam, kao i način za lakše postizanje poena.

Prednost Bajerna se topila kako se utakmica približavala kraju.

Trojkama Lazića, a potom i poenima Ivanovića, Zvezda je u poslednji minut ušla sa prednošću.

Delovalo je kao da srpski tim ima kontrolu utakmice u rukama u samom finišu, ali je Hilijard prvo pogodio tri slobodna bacanja, a onda četiri sekunde pre kraja jedan veoma težak šut sa poludistance iz okreta.

Ipak, Zvezda je u poslednjem napadu na meču poentirala, horogom Mitrovića u poslednjoj sekundi i tako došla do pobede.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.