Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Zvezde pobedili Panatinaikos - | K-013 Portal

Košarkaši Zvezde pobedili Panatinaikos

kosarka, zvezda, panatinaikos, euroleague, evroliga

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Atini Panatinaikos sa 86:82 (17:23, 23:17, 20:19, 26:23), u utakmici 30. kola Evrolige.

Zvezdu je predvodio Džordan Lojd sa 27 poena, pet asistencija i četiri skoka. Kori Volden postigao je 14 poena, Ognjen Kuzmić devet poena i pet skokova, dok su po osam poena dodali Marko Simonović i Lendri Noko.



U ekipi Panatinaikosa najefikasniji je bio Hauard Sent-Ros sa 21 poenom, sedam ukradenih lopti i četiri skoka. Mario Hezonja postigao je 15 poena, Jorgos Papajanis 14 poena uz osam skokova, a sa 14 poena utakmicu je završio i Janis Papapetru.

Panatinaikos je vodio većim delom prvog poluvremena, a Zvezda je na početku treće četvrtine uspela da povede četiri razlike. Grčki tim je posle toga napravio seriju i poveo je sa 11 poena razlike (59:48).

Na samom kraju treće deonice Zvezda je povela sa 60:59 poenima sa linije za slobodna bacanja Alekse Uskokovića.

Crveno-beli su dobro igrali u nastavku i serijom 18:0 poveli sa 66:59. Domaći su posle toga uspeli da se primaknu na pola koša, ali je Lojd košem doneo Zvezdi tri razlike, 79:76.

Sent Ros je zatim pogotkom za tri poena izjednačio na 79:79, ali je Lojd odmah vratio "trojku" i prednost crveno-belima. Posle neuspešnog napada Panatinaikosa, na drugoj strani terena oba slobodna bacanja ubacio je Branko Lazić za 84:79, na 11 sekundi pre kraja.

Hezonja je postigao "trojku" sedam sekundi pre kraja, a Lojd je ubacio dva poena sa linije za slobodna bacanja i obezbedio drugu uzastopnu pobedu Zvezde u Evroligi.

Zvezda sada ima devet pobeda i 21 poraz i zauzima pretposlednje, 17. mesto na tabeli, dok je Panatinaikos 16. sa 10 pobeda i 18 poraza, uz dve utakmice manje.

U sledećem kolu Zvezda će 25. marta igrati u Moskvi protiv CSKA, a Panatinaikos će u Istanbulu igrati protiv Efesa.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.