Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Zvezde ubedljivi protiv Panatinaikosa - | K-013 Portal

Košarkaši Zvezde ubedljivi protiv Panatinaikosa

kk crvena zvezda, panatinaikos, evroliga, kosarka

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu u Beogradu Panatinaikos sa 81:48 (21:8, 18:18, 18:10, 24:12), u utakmici osmog kola Evrolige i prekinuli niz od četiri poraza.

Zvezdu su predvodili Nejt Volters sa 18 poena, Ostin Holis sa 11 poena i pet skokova i Nikola Kalinić sa 10 poena. Dobru partiju prikazao je i Dejan Davidovac sa osam poena i četiri skoka, Luka Mitrović sa osam poena, a sa osam poena utakmicu je završio i Ognjen Dobrić. Ognjen Kuzmić u pobedi je učestovao sa sedam poena i osam skokova.

U grčkom timu najefikasniji su bili Deril Mejkon sa 15 poena i Hauard Sent-Ros sa 10 poena.

Zvezda je dobro počela, posle 10 vezanih poena Voltersa povela je sa 10:6. Do kraja su domaći dobrom odbranom stekli vodjstvo 21:8. Panatinikos je na druge četvrtine imao seriju 6:0, ali je Zvezda uspela da vrati dvocifrenu prednost uglavnom predvodjena Voltersom.

Domaći su u drugoj deonici održavali osetnu prednost, posle pet vezanih poena Marka Simonovića poveli su sa 14 razlike, 34:20, a košem Mitrovića sa 39:20. Grčka ekipa je do kraja poluvremena napravila seriju 6:0 za 26:39.

Crveno-beli su u nastavku uvećavali prednost, pored Kuzmića i Voltersa razigrao se i Holins, a posle „dvojke“ Branka Lazića, Zvezda je na kraju treće četvrtine vodila sa 21 poenom razlike, 57:36.

Domaći su nastavili sa dobrom igrom i u poslednjoj deonici, a posle „trojke“ Ognjena Dobrića vodili su sa 29 razlike 65:36.

Zvezda je koristila lošu igru Panatinaikosa, pogadjali su Mitrović i Davidovac, pa je u jednom trenutku prednost dostigla i 35 poena posle „trojke“ Holisa 78:43.

Najveću prednost na utakmici od 36 razlike Zvezda je imala u poslednjem minutu poenima sa linije za slobodna bacanja Kuzmića.

Zvezda je prekinula niz od četiri poraza pa sada ima tri pobede i pet poraza. Panatinaikos ima dve pobede i šest poraza.

U sledećem kolu Zvezda će 11. novembra dočekati Asvel, a Panatinaikos će igrati na svom terenu protiv Uniksa iz Kazanja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.