Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkašice Srbije idu na Svetsko prvenstvo! - | K-013 Portal

Košarkašice Srbije idu na Svetsko prvenstvo!

kosarka, kosarkasice srbije, svetsko prvenstvo

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Australiju rezultatom 78:71 u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Svetsko prvenstvo za košarkašice se igra u septembru 2022. godine u Australiji, a Srbija je izborila svoje mesto među svetskom elitom.

Domaćin Australija i svetski šampion Sjedinjene Američke Države dobile su konkurenciju u šampionu Evrope, reprezentaciji Srbije.

Srbija je utakmicu počela poenima kapitena, Tine Krajišnik, ali su Australijanke preko Stef Talbot uspešno držale priključak.

Odlepila se Srbija malo, poenima Aleksandre Crvendakić na semaforu je stajalo prvo 12:8, pa onda i 16:12 u korist Srbije, pa je usledila Serija Australije za vođstvo 20:18.

Srbija nije želela da ode u svlačionicu sa zaostatkom, pa pravi seriju 6:0 za 24:20, ali Lana Smit pogađa za 2 odmah na početku drugog kvartala, da bi Bek Alen trojkom vratila vođstvo Australiji.

Ivon Anderson izvlači tri slobodna bacanja, koristi dva i donosi novo izjednačenje, 28:28, da bi usledila serija Australije 7:0 i tajm-aut koji je morala da pozove Marina Maljković.

Tempo igre je bio izuzetno visok, Australija je delovala dosta bolje i onda na 2 minuta pre kraja druge četvrtine Stef Talbot dobija isključujuću grešku.

Ona je laktom udarila Jovanu Nogić u lice nakon njene lične greške, što su sudije okarakterisale kao nekošarkaški potez, onaj koji ima nameru da povredi protivnike i jedna od najboljih igračica Australije uz zvižduke odlazi u svlačionicu.

Srbija se malo vratila u meč, ali je opet na poluvremenu imala zaostatak 38:40, ali to za izabranice Marine Maljković nije bila prevelika prepreka, ispostaviće se.

Aktuelne šampionke Evrope parirale su grubim Australijankama tokom cele treće deonice, ali je gostujući tim ipak u odlučujući deo ušao rezultatom 56:53.

Da se neće lako predati pred domaćom publikom, Srbija je pokazala požrtvovanom igrom, kada je na četiri i po minuta pre kraja poenima Anderson došla u vođstvo 63:62.

Odlično su se branile, da bi Nogić sa tri slobodna bacanja povećala na 65:62, a Cađom trojkom i Anderson donele najveću prednost od plus osam (70:62) na minut i 50 sekundi do kraja duela.

Nošene podrškom navijača sačuvale su prednost i na kraju slavile 78:71 i obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo u Australiji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.