Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Maljković: Ni najteža, ni najlakša grupa, razmišljamo o Srbiji - | K-013 Portal

Maljković: Ni najteža, ni najlakša grupa, razmišljamo o Srbiji

marina maljkoic, selektorka zenske kosarkaske reprezentacije

Grupa u kojoj ćemo se takmičiti na Evropskom prvenstvu nije ni najteža, ali ni najlakša", izjavila je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković.

Žrebom u Valensiji odlučeno je da će košarkašice Srbije na prvenstvu, koje na programu od 17. do 27. juna, igrati u B grupi u Valensiji sa nacionalnim timovima Crne Gore, Italije i Grčke.

"Nikada ne dajem značaj žrebu, jer su to stvari koje nisu u našim rukama. Moj fokus je da ono što možemo da kontrolišemo uvek bude maksimalno dobro odrađeno. Time sam, zajedno sa svojim stručnim štabom, opterećena i vodim računa svakog dana da sve u tom smislu protekne u najboljem mogućem redu", rekla je Maljković za sajt KS S.

"Grupa u kojoj ćemo se takmičiti na Evropskom prvenstvu nije ni najteža, ali ni najlakša. Italija je tipičan primer neugodne ekipe protiv koje može da se igra, ali koja zna da kazni svaku grešku. Crna Gora sa novom selektorkom, bivšom košarkašicom (Jelena Škerović), predstavlja novu energiju i krasi je velika borbenost. Reprezentacija Grčke je možda na papiru malo slabija nego što je bila prethodnih godina, ali poseduje izuzetno talentovane i borbene mlade igračice."

Našu reprezentaciju očekuju ozbiljne pripreme za Evrobasket, na kom će braniti bronzanu medalju osvojenu 2019. godine u Beogradu.

"Prethodna godina je, zbog pandemije, bila neizmerno teška za ceo svet. Činjenica da ni u jednom kvalifikacionom prozoru nisam mogla da računam na kompletan stručni štab zbog raštrkanosti na sve četiri strane sveta, pokazuje dodatni problem i nelagodnost za našu reprezentaciju. Razmišljamo isključivo o nama", kaže Maljković i dodaje:

"Program je, kao i svake godine, odavno isplaniran do poslednjeg detalja, tako da spremne dočekujemo pripreme. Znamo da imamo mnogo toga da uradimo da bi sve bilo na visokom nivou. Svesne smo da više nismo onaj tim iz 2015. godine i da ovog leta moramo da prolijemo mnogo, mnogo više znoja nego ranije, da budemo na potpunom maksimumu predanosti i da budemo fokusiranije kako bismo ostvarile neko zadovoljstvo i na Evropskom prvenstvu, i kasnije na Olimpijskim igrama. Ovo leto biće potpuno specifično i izuzetno naporno za žensku košarkašku reprezentaciju Srbije", zaključila je selektorka Maljković.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.