Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Memfis i Boston izjednačili u drugoj rundi plej-ofa NBA lige - | K-013 Portal

Memfis i Boston izjednačili u drugoj rundi plej-ofa NBA lige

memfis, boston, nba liga, kosarka

Košarkaši Memfisa pobedili su noćas na svom terenu Golden stejt sa 106:101, i tako izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.

Do pobede je domaći tim vodio Dža Morant koji je postigao 47 poena, od čega je 18 upisao u poslednjoj deonici.

Morant je takodje upisao po osam asistencija i skokova i tri ukradene lopte. On je postao tek treći igrač u istoriji NBA lige, koji je na više utakmica plej-ofa postigao preko 45 poena, pre nego što je napunio 23 godine.

Pre njega to su učinili Lebron Džejms i Kobi Brajant.

Zijer Vilijams je dodao 14 poena, dok je Džaren Džekson junior zabeležio 12 poena i sedam uhvaćenih lopti za pobednički tim.

Stefen Kari je za goste upisao 27 poena, uz devet skokova i osam asistencija, Džordan Pul je postigao 20 poena, a Endru Vigins je upisao 16 poena, uz devet skokova.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica nije igrao za tim iz Kalifornije.

Memfis je sve do početka četvrte četvrtine bio u vodjstvu, a najveću prednost imali su u trećoj deonici, kada su u nekoliko navrata vodili sa 10 poena razlike.

U poslednjoj četvrtini gosti su vodili sa četiri poena razlike (97:93), a zatim je Memfis do kraja meča napravio seriju 13:4.

Memfis je samo jednom prošao u finale Zapadne konferencije, 2013. godine.

Naredna utakmica igra se u San Francisku u noći izmedju subote i nedelje.

Boston je na svom terenu pobedio Milvoki sa 109:86, za izjednačenje na 1:1 u polufinalu Istočne konferencije.

Domaća ekipa je već u prvoj deonici povela sa 18:3, a do kraja su samo povećavali prednost, koja je u jednom trenutku iznosila 26 razlike (72:46).

Džejlen Braun je bio najefikasniji u Bostonu sa 30 poena, a 25 je postigao u prvom poluvremenu. On je zabeležio i šest asistencija i pet skokova.

Poen manje je upisao Džejson Tejtum, uz osam dodavanja, Grent Vilijams je postigao 21 poen, a Al Horford je ostvario dabl-dabl učinak sa po 11 poena i skokova.

Zbog povrede za Boston nije nastupao najbolji odbrambeni igrač NBA lige Markus Smart, koji bi trebalo da bude spreman za treći meč plej-of serije.

Najbolji učinak u redovima aktuelnih šampiona imao je Janis Adetokunbo sa 28 poena, devet skokova i sedam asistencija, Džru Holidej je dodao 19 poena, dok su po 13 poena upisali Bobi Portis i Pet Konoton.

Sledeći meč igra se u Milvokiju u subotu uveče.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.