Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NAJVEĆE NADE EVROPSKE KOŠARKE U ŽELEZNIKU: "Meridian Friendship Tournament" okupio talentovane ekipe! - | K-013 Portal

NAJVEĆE NADE EVROPSKE KOŠARKE U ŽELEZNIKU: "Meridian Friendship Tournament" okupio talentovane ekipe!

meridian fmp, turnir, zeleznik

Hala u Železniku ove nedelje je domaćin međunarodnog košarkaškog turnira za košarkaše U15, a Meridian Friendshio Tournament je ovog puta okupio šest sjajnih timova.

Ovo je 15. put da se ovaj turnir održava u glavnom gradu Srbije, a na turniru se takmiče Feniks iz Rumunije, Manresa iz Španije, Darušafaka iz Turske i tri srpske ekipe Crvena zvezda, Mega i Div basket.

Posle drugog dana turnira, utisci su sjajni, a prvi čovek turnira Borko Savanović je istakao da je jedan od glavnih ciljeva ovog turnira - dugoročna održivost.

- Cilj turnira je da dolazi što više evropskih ekipa, da se radi sa svim uzrastima do kraja avgusta i početka septembra. Uz naše pokrovitelje - kompaniju Meridian, planiran je juniorski i seniorski turnir, gde će se pozivati ekipe iz Evrolige. Takođe, izuzetno nam je važna i dugoročna održivost uz našeg partnera Meridian - rekao je Savanović.

Prvog dana turnira 21. juna, Crvena zvezda je ostvarila ubedljivu pobedu nad Feniksom iz Rumunije 111:39, Mega je uspela da nadigra Manresu 80:70, dok je Div basket uspeo da savlada Darušafaku 68:66.

Tokom drugog dana 22. juna, Feniks je doživeo još jedna ubedljiv poraz, ali od Manrese 122:35, dok je Zvezda jedina neporažena ekipa, zabeležila drugu pobedu na turniru, ovog puta protiv Darušafake 81:47.

Finalni deo turnira je na programu 23. juna u hali FMP Meridiana u Železniku, a takmičenje startuje od 12 časova i 30 minuta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.