Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novi dabl-dabl Jokića za četvrtu pobedu Srbije na EP - | K-013 Portal

Novi dabl-dabl Jokića za četvrtu pobedu Srbije na EP

kosarka, nikola jokic, evrobasket

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je i četvrtu pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto je večeras u Pragu bila bolja od selekcije Izraela sa 89:78 (24:18, 26:20, 15:20, 24:20).

Srbija je prva na tabeli Grupe D sa maksimalnim učinkom, dok je Izrael treći sa skorom 2:2. 

Nikola Jokić je upisao i treći dabl-dabl na ovom šampionatu pošto je utakmicu završio sa 29 poena, 11 skokova i pet asistencija. Vasilije Micić je dodao 19 poena, dok su po deset ubacili Ognjen Jaramaz i Nikola Kalinić.

U timu Izraela najbolji je bio Jam Madar sa 20 poena, dok je Deni Avdija meč završio sa 14 poena.

Srbija je dobro počela meč pa je već na polovini prve deonice stigla do dvocifrene prednosti (15:5), ali je Izrael odgovorio serijom 8:0 i prišao na dva poena zaostatka. Medjutim, predvodjena Jokićem koji je do tada ubacio 14 poena, Srbija je na prvi odmor otišla sa vodjstvom 24:18.

Posle trojke Menka, Izrael je na startu druge četvrtine prišao na poen zaostatka (26:25), da bi nakon trojke Madara i poveo prvi put na utakmici (30:28). 

Ipak, Srbija je odmah uzvratila. Trojkama Micića i Lučića i potom poenima Jokića, Srbija je ponovo stigla do plus deset (40:30), da bi na veliki odmor otišla sa 12 poena viška na svom kontu – 50:38.

Uporni Izraelci se u nisu predavali ni u nastavku, uspeli su da na početku poslednje deonice pridju na samo minus dva (65:63), ali je Srbija i taj nalet odbila i poenima Jaramaza vrlo brzo vratila dvocifrenu prednost. 

Košarkaši Srbije će u poslednjem kolu Grupe D, u četvrtak, igrati protiv Poljske, dok će Izrael odmeriti snage sa Češkom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.