Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović: Panatinaikos ima kvalitet; Radonjić: Odbrana ključ uspeha - | K-013 Portal

Obradović: Panatinaikos ima kvalitet; Radonjić: Odbrana ključ uspeha

kk partizan, evroliga

Košarkaši Partizana sutra igraju utakmicu 6. kola Evrolige protiv Panatinaikosa u OAKA areni u Atini.

Trener Željko Obradović ističe da grčki tim ima kvalitet i da njegova ekipa mora da zaboravi plasman na tabeli, na kojoj crno-beli stoji bolje.

"Verovatno će im novi igrač, Dvejn Bejkon, igrati. Ali, to ne znači da se nismo spremali za ostale igrače. Plasman na tabeli ne znači ništa, sve utakmice igrali su u egalu i zaslužuju poštovanje. Moraćemo da odigramo dobar meč ako želimo da budemo na nivou prethodnih igara", izjavio je Obradović na konferenciji za medije pred putovanje za Atinu.

Krilni centar Partizana Janis Papapetru, koji će igrati protiv kluba za koji je nastupao četiri sezone, smatra da ekipa mora da uđe čvrsto u utakmicu da bi odnela pobedu.

"Biće sigurno težak meč. Oni su sjajan klub i imaju odličan tim. Uvek je teško igrati u OAKA areni i zbog toga moramo da se dobro pripremimo. Naravno, kada god idemo da igramo negde gde je neko od nas igrao, delimo svoja iskustva među sobom sa ciljem da što spremniji dočekamo meč. Sigurno, biće za mene posebna utakmica zbog odnosa koji imam sa Panatinaikosom i odnosa koji klub i navijači imaju prema meni. Radujem se meču", istakao je Papapetru.

"Crno-beli" su trenutno deveti na tabeli, dok je tim iz Atine 17. na tabeli Evrolige.

Utakmica je na programu u sutra uveče od 20.45 časova.

Radonjić: Odbrana je ključ uspeha protiv Partizana

Trener košarkaša Panatinaikosa Dejan Radonjić izjavio je da njegovu ekipu sutra čeka težak posao protiv Partizana u 6. kolu Evrolige.

"Naš rival je u dobroj formi, dolazi u Atinu posle pobeda nad Virtusom i Žalgirisom. Svesni smo da nas očekuje jako težak posao, a ključ uspeha u duelu koji sledi leži u odbrani i energiji. Defanzivne zadatke moramo da odradimo besprekorno, daleko bolje nego što je to bio slučaj na prethodnim mečevima, ako želimo, a želimo pobedu protiv Partizana", rekao je Radonjić.

Pored toga, kako je naveo, odbrana donosi neophodno samopouzdanje za igru u napadu, što nam je takođe nedostajalo u prethodnim mečevima.

"Verujem da ćemo protiv Partizana biti na željenom nivou u oba smera”, izjavio je trener atinskih zelenih za Sportklub.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.