Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Panter za pobedu Partizana protiv Huventuda - | K-013 Portal

Panter za pobedu Partizana protiv Huventuda

kk partizan, kk huventud, evrokup, kosarka

Košarkaši Partizana pobedili su večeras Huventud 68:67 u trećem kolu grupe A Evrokupa.

Crno-beli su posle velike borbe tokom celog meča, preokreta i neizvesne završnice uspeli da pobede Huventud i tako su upisali treći trijumf u evropskom takmičenju, što im je ukupno deveta pobeda u nizu u sezoni.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Kevin Panter sa 18 poena, uz ključne pogotke u finišu meča, dok je Zek Ledej dodao 13 poena.

Meč u nekadašnjem Pioniru bolje su otvorili gosti iz Španije, koji su odmah napravili seriju 6:0 i nisu dozvolili domaćem timu tri i po minuta da postigne koš.

Sušu Partizana prekinuo je Kevni Panter (6:2), ali je Huventud brzo vezao pet poena što je bio znak da Željko Obradović zatraži tajm-aut (11:2).

Od tog trenutka crno-beli su se vratili u meč, poenima Kuruca, Pantera i Ledeja napravili su seriju od 11:0, nakon čega su prešili u vođstvo koje su sačuvali do kraja prve deonice (19:17).

Nastavak je doneo izjednačenu igru i veliku borbu. Svaki put kada bi Partizan odigrao neoprezno u odbrani, Huventud je to znao da iskoristi i sredinom druge deonice uz dve vezane trojke Pau Ribasa poveo je 31:27.

Dalas Mur je trojkama rezultatski držao Partizan u meču, ali su gosti na kraju prvog poluvremena imali višak od pet poena (39:34).

Posle pauze opet je bolje počeo Huventud, koji je višak sa poluvremena povećao na sedam poena, a Partizan je trojkom Dangubića bio u korak sa rivalom.

Gosti iz Badalone nisu dali da domaći tim priđe, Ante Tomić pogađao i održvao vođstvo svog tima od osam poena.

Koprivica i Mur uzvraćali, da bi trojkom američkog plejmejkera crno-beli došli na minus četiri, ali više od toga u ovom delu nisu mogli.

Panter je trojkama pokušavao da istopi prednosti rivala, ali je Huventud odličnim šutem sa distanice došao do najvecće prednosti od 11 poena, a u poslednji deo ušao je rezultatom 59:49.

Nošeni podrškom pune hale, crno-beli su poslednju deonicu počeli čvršćom igrom u odbrani, rivalu nisu dozvoli da pogodi više od četiri i po minuta, a uz nekoliko dobrih napada vezali su osam poena i prišli na koš zaostatka (59:57).

Huventud je nakon buđenja iz letargije iskoristio nekoliko nerealizovanih prilika domaćina i ponovo se vratio na plus šest, tri minuta pre kraja meča (63:57).

Agresivnost se isplatila Partizanu, jer je Ledej prvo pogodio za minus četiri, a Smailagić je trojkom uneo neizvesnost u poslednja dva minuta (63:62).

Na 39 sekundi pre kraja Huventud je vodio 65:54 i imamo je napad koji je Partizan odbranio, a Obradović je pozvao tajm-aut, posle kog je Panter pogodio za 66:65.

Huventud je u sledećem napadu pogodio za novo vođstvo, a poslednjih 12 sekundi crno-beli su iskoristi da odigraju napad preko Pantera, koji je pogodio trojku za 68:67.

U poslednje četiri sekunde meča Partizan se odbranio i upisao treću pobedu u Evrokupu.

Partizan u narednom kolu Evrokupa gostuje Andori 10. novembra.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.