Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan posle devet godina u finalu ABA lige - | K-013 Portal

Partizan posle devet godina u finalu ABA lige

kk partizan, aba liga, kosarka

Košarkaši Partizana prvi su finalisti plej-ofa ABA lige, pošto su večeras u Beogradu pobedili Budućnost sa 101:77 (26:21, 29:14, 22:24, 24:18), u odlučujućoj trećoj utakmici polufinala.

Partizan je do pobede vodio Kevin Panter sa 30 poena, Zek Ledej je dodao 16, Rade Zagorac 11, a Marijas Lesor deset poena.

U redovima Budućnosti najbolji je bio Denis Džerom Sili sa 20 poena, Kendrik Peri je ubacio 15, a Džastin Kobs i Petar Popović po deset poena.

Crno-beli će se u svom prvom finalu ABA lige posle devet godina igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Crvena zvezda i Cedevita Olimpija. Rezultat u toj seriji je 1:1, a majstorica je na programu sutra u Beogradu.

Partizan je odigrao sjajno prvo poluvreme posle kojeg je imao 20 poena prednosti, zahvaljujuči odličnom šutu za tri poena i vrlo raspoloženom Panteru koji je 21 od 55 poena svog tima.

Oba tima su sporo ušla u utakmicu pošto su posle tri minuta vidjena samo tri poena i to sa slobodnih bacanja, ali je nakon toga usledila serija trojki Partizana koji je posle prve četvrtine imao pet poena prednosti – 26:21.

Budućnost se držala u igri do četvrtog minuta druge deonice i rezultata 31:26, nakon čega su crno-beli u potpunosti preuzeli kontrolu nad utakmicom i samo uvećavali prednost pa su na veliki odmor otišli sa 20 poena prednosti – 55:35.

Partizan je u nastavku meča održavao razliku stečenu u prve dve četvrtine i bez problema je priveo utakmicu kraju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.