Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan posle preokreta pobedio Efes u Evroligi - | K-013 Portal

Partizan posle preokreta pobedio Efes u Evroligi

partizan, efes, evroliga, kosarka

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu Efes sa 82:79 (14:10, 14:27, 25:17, 29:25), u meču 14. kola Evrolige.

Najefikasniji kod Partizana bili su Džejms Naneli, Kevin Panter i Dante Eksum sa po 18 poena. Matijas Lesor je zabeležio 13 poena i pet skokova.

Kod Efesa se izdvojio Rodrig Buboa sa 30 poena, a pratili su ga Ante Žožić sa 20 i srpski reprezentativac Vasilije Micić sa 14 poena.

Partizan je zabeležio pet pobeda i devet poraza i zauzima 15. mesto na tabeli.

U narednom kolu Partizan će gostovati Fenerbahčeu.

Pre početka meča održan je minut ćutanja u znak sećanja na preminulog bivšeg srpskog fudbalera i trenera Sinišu Mihajlovića.

Partizan je bolje otvorio utakmicu i posle pet uzastopnih poena Smailagića dolazi do vodjstva 9:2. U nastavku nije bilo mnogo koševa, a prva četvrtina pripala je domaćem timu rezultatom 14:10.

Krajem prve deonice povredio se srpski igrač i član Efesa Vasilije Micić. Iako se činilo da se radi o ozbiljnijoj povredi plejmejker se ubrzo vratio na teren.

Povodom 22. godišnjice od smrti bivšeg kapitena Partizana Harisa Brkića tokom prvog tajm-auta na ekranu Beogradske arene istaknuta je poruka „Legenda živi“.

Efesu je bilo dovoljno malo više od tri minuta igre u drugoj deonici da dodje do prvog vodjstva, nakon što je trojku pogodio Buboa (16:17).

Partizan je za šest i po minuta u drugoj četvrtini postigao svega četiri poena, a gosti su to iskoristili i sa pet vezanih poena Žižića odlaze na plus osam (18:26).

Aktuelni prvak Evrope je kontrolisao rezultat u nastavku i košem Micića u poslednjoj sekundi prvog poluvremena na odmor odlaze sa 28:37.

I početak treće četvrtine protekao je u vodjstvu Efesa, a turski tim je sredinom deonice posle trojke Klajburna stigao do prve dvocifrene prednosti (34:44).

Poenima Nanelija i Pantera Partizan je „pritiskao“ rivala, da bi 1:50 minuta pre kraja treće četvrtine posle zakucavanja Lesora prišli na 44:49.

Lesor je svojim poenima crno-bele doveo na samo minus dva (50:52), a nakon što je sva tri slobodna bacanja pogodio Eksum Partizan je došao do vodjstva. Ipak u poslednjoj sekundi treće deonice Buboa je bio precizan za 53:54.

Efes je čuvao prednost sve do sredine poslednje četvrtine, kada je Partizan trojkom Nanelija poveo sa 68:67.

Od tog momenta Partizan je preuzeo kontrolu i pre svega dobrom igrom Eksuma u nekoliko navrata dolaze do plus četiri.

Turska ekipa se nije predala i 37 sekundi pre kraja košem Brajanta Danstona prilaze na 75:74.

Naneli u sledećem napadu postiže ključnu trojku, a crno-beli su potom bili sigurni sa linije za slobodna bacanja i došli do pete pobede u Evroligi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.