Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan u završnici poražen od Cedevita Olimpije - | K-013 Portal

Partizan u završnici poražen od Cedevita Olimpije

kk partizan, cedevita, aba liga

Košarkaši Partizana poraženi su večeras na gostovanju od ekipe Cedevita Olimpije sa 79:81 (23:22, 23:21, 21:18, 12:20), u meču 24. kola ABA lige.

Najefikasniji u gostujućem timu bio je Aleksa Avramović sa 21 poenom i tri asistencije, Kevin Panter je dodao 18 poena, uz četiri skoka i tri asistencije, a Zek Ledej je upisao 13 poena, uz četiri uhvaćene lopte.

U ekipi iz Ljubljane najbolji učinak je imao Jaka Blažič sa 25 poena i četiri skoka, Zoran Dragić je postigao 14 poena, uz šest skokova, dok su po 13 poena upisali Jogi Ferel i Alen Omić.

Na tabeli ABA lige trenutno vodi Partizan sa 19 pobeda i četiri poraza, a Cedevita Olimpija je na trećem mestu sa 15 pobeda i sedam poraza.

Oba tima igrala su u „retro“ dresovima. Slovenački tim u čast 75 godina kluba, dok je Partizan igrao u dresovima iz sezone 1978/79, kada su osvojili titulu prvaka Jugoslavije, Kup Jugoslavije i Kup Radivoja Koraća.

Veći deo prve četvrtine u vodjstvu je bio Partizan, koji je na pauzu otišao sa minimalnom prednošću (23:22).

Tokom druge deonice prednost je bila takodje na strani gostiju, a najveću razliku imali su pri kraju (46:39).

Slovenačka ekipa je do kraja poluvremena smanjila razliku na tri poena, a tokom prvog dela igre uspeli su da pogode samo jedan šut za tri poena (1/14).

Partizan je i u nastavku imao prednost, koja nije prelazila šest poena razlike, sa koliko su i završili treću deonicu (67:61).

U završnici četvrte četvrtine domaći tim je napravio seriju 0:10, posle koje su došli do vodjstva 77:79.

Odlučujući koš za pobedu slovenačke ekipe postigao je Ferel.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Mornar iz Bara, dok Cedevita Olimpija gostuje Studentskom centru.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.