Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pešić: Ne postavlja se pitanje želje NBA igrača da igraju za reprezentaciju - | K-013 Portal

Pešić: Ne postavlja se pitanje želje NBA igrača da igraju za reprezentaciju

svetislav pesic, kosarka

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas, posle povratka iz Sjedinjenih Američikih Država, da se ne postavlja pitanje želje svih NBA igrača da igraju za nacionalni tim.

„Imali smo odlične razgovore sa svim igračima i dobili smo dovoljno informacija kako bismo mogli da posle razgovora sa ostalim kandidatima donesemo definitivnu odluku o planu priprema za junski kvalifikacioni prozor, zatim prozor koji nas očekuje u avgustu i Evropsko prvenstvo u septembru ove godine“, rekao je Pešić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Selektor Pešić i direktor nacionalnog tima Dragan Tarlać vratili su se iz SAD gde su posetili srpske košarkaše koji igraju u u NBA ligi.

„Ne postavlja se pitanje želje svih igrača da učestvuju u predstojećim reprezentativnim akcijama. Iako je ovo vreme završetka regularnog dela lige i početak plej-ofa, vrlo je važno da već sada definišemo plan i program priprema kako bi svi potencijalni kandidati posle naporne sezone mogli da se pripreme i organizuju“, rekao je Pešić.

„Akcije koje nas očekuju su veoma izazovne i potrebno je da svi budu veoma dobro fizički i mentalno pripremljeni“, istakao je on.

Direktor muške reprezentacije Srbije Dragan Tarlać je rekao da je boravak u SAD deo redovnih aktivnosti koje će se nastaviti sa drugim igračima, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

„Posetili smo prvo mladog Alekseja Pokuševskog u Oklahomi, bili gosti familije Jokić i proveli nekoliko dana u Denveru, zatim smo se u Atlanti družili sa Bogdanovićem i Bjelicom, da bismo boravak u SAD završili u Dalasu sa Bobanom Marjanovićem“, rekao je Tarlać.

„Ostvarili smo takođe veoma značajne kontakte sa njihovim trenerima i generalnim menadžerima koji će nam biti od velike pomoći za sve izazove koji nas očekuju u budućnosti“, poručio je Tarlać.

Prvi izazov za košarkašku reprezentaciju Srbije biće kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine koje će naš nacionalni tim igrati 30. juna u Letoniji protiv te selekcije, odnosno 3. jula u Srbiji protiv reprezentacije Belgije.

Krajem avgusta slede prva dva meča u drugoj fazi kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo kada će se tri prvoplasirane ekipe iz Grupe A ukrstiti sa tri najbolje ekipe iz Grupe B gde se su Turska, Grčka, Belorusija i Velika Britanija.

Odmah zatim, Srbiju očekuje nastup na Evropskom prvenstvu koje se od 1. do 18. septembra igra u Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj.

Košarkaši Srbije se takmiče u Grupi D čiji će se mečevi igrati u Pragu, a prvi rival izabranicima Svetislava Pešića biće selekcija Holandije, 2. septembra. Ostali protivnici Srbije u Grupi D su Poljska, Češka, Izrael i Finska.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.