Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Slovenija preko Belgije do četvrtfinala Evropskog prvenstva - | K-013 Portal

Slovenija preko Belgije do četvrtfinala Evropskog prvenstva

kosarka, belgija, slovenija

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u danas četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u Berlinu pobedila selekciju Belgije sa 88:72 (24:19, 20:22, 19:19, 25:12).

Aktuelne šampione Evrope je do pobede i plasmana u četvrfinale vodio Luka Dončić koji je ubacio 35 poena, uz pet skokova i pet asistencija. Klemen Prepelič je meč završio sa 13 poena, poen manje je dodao Majk Tobi, dok je Goran Dragić postigao 11.

U redovima Belgije najefikasniji je bio Emanuel Lekom sa 16 poena, dok je Pjer-Antoan Žile ubacio poen manje.

Slovenija će se za plasman u polufinale Evropskog prvenstva boriti sa pobednikom meča Ukrajina – Poljska.

Slovenci su sjajno počeli meč i posle tri vezane trojke Dončića i jedne Blažica vrlo brzo stigli do dvocifrene prednosti (16:5), ali se Belgijanci nisu predavali.

Aktuelni šampioni Evrope su do kraja prvog poluvremena održavali prednost, imali su u jednom momentu i plus deset (37:27), ali nisu uspeli da prelome meč. Uporni Belgijanci su se uvek vraćali, pa su ekipe na veliki odmor otišli rezultatom 44:41 u korist Slovenije.

Isti scenario vidjen je u i nastavku, s tim da su Belgijanci na početku poslednje četvrtine uspeli i da povedu sa 64:63. Medjutim, usledio je odgovor Slovenije koja je preokrenula rezultat na 82:65 i tako konačno prelomila meč.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.