Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srbija bolja od Koreje na početku kvalifikacionog turnira za SP - | K-013 Portal

Srbija bolja od Koreje na početku kvalifikacionog turnira za SP

srbija, koreja, kvalifikacioni turnir, kosarka

Žanska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu selekciju Južne Koreje sa 65:62 (13:15, 22:15, 19:16, 11:16), u prvoj utakmici kvalifikacionog turnira za plasman na Svetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Australiji.

Srbiju su do pobede vodile Ivon Anderson i Jovana Nogić sa po 13 poena, deset poena uz deset skokova dodala je Dragana Stanković, Aleksandra Crvendakić je postigla osam, a Saša Čadjo sedam poena.

U timu Južne Koreje najefikasnija je bila Kim Danbi sa 16 postignutih poena.

Izabranice Marine Maljković su posle prve četvrtine zaostajale dva poena (13:15), ali su dobro počele drugu deonicu i serijom 11:0 preokrenule rezultat na 24:15.

Srbija je potom stigla i do dvocifrene prednosti (29:19), da bi na veliki odmor i pored toga što je Koreja bila bolja u finišu tog dela igre otišla sa pet poena viška na svom kontu (35:30).

Ništa se nije promenilo ni u nastavku, Srbija je održavala prednost sve do samo finiša kada je Koreja povela. Medjutim, izabranice Marine Maljković su se bolje snašle u neizvesnoj završnici.

Prvo je Stanković pogodila za 63:62 na 39 sekundi pre kraja, potom je Anderson bila sigurna sa linije za slobodna bacanja 6,8 sekundi pre poslednje sirene, a tačku na ovaj meč stavila je Crvendakić koja je izblokirala šut Park za tri poena.

U drugoj utakmici ove grupe, Australija je savladala Brazil 65:52.

Srbija sutra ima slobodan dan, u subotu od 21.00 igra protiv Australije, a u nedelju u istom terminu protiv Brazila.

Plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće dve reprezentacije pored Australije, koja je kao domaćin automatski obezbedila učešće.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.