Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srbija na EP protiv Češke, Poljske, Finske, Izraele i Holandije - | K-013 Portal

Srbija na EP protiv Češke, Poljske, Finske, Izraele i Holandije

kosarka, evropsko prvenstvo u kosarci

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu 2022. godine igraće u D grupi sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom, odlučeno je danas žrebom u Berlinu.

Domaćini 41. Evrobasketa su Nemačka, Italija, Češka i Gruzija, a srpski košarkaši će mečeve u grupnoj fazi takmičenja igrati u Pragu.

Evropski šampionat na programu je od 1. do 18. septembra 2022. godine, a prema sistemu takmičenja četiri prvoplasirana tima iz svake grupe izboriće plasman u osminu finala.

Završnica šampionata Starog kontinenta igraće se u Berlinu.

Žreb je bio poludirigovan, jer su domaćini grupa unapred izabrali po jednog rivala na osnovu komercijalnog i marketinškog kriterijuma, pa su tako Italijani birali Estonce, Česi Poljake, Nemačka Litvaniju, a Gruzija Tursku.

U svečanoj ceremoniji izvlačenja učestvovao je najbolji nemački košarkaš svih vremena Dirk Novicki, koji je ambasador Evrobasketa 2022.

Asistirali su mu bivši reprezentativac Italije Roberto Brunamonti i nekadašnji član nacionalnog tima Gruzije Viktor Sanikidze. Tom prilikom predstavljena je i maskota šampionata.

U grupi A, koja će se igrati u Tbilisiju takmičiće se Španija, Turska, Gruzija, Rusija, Belgija i Bugarska.

Grupu B, kojoj će domaćin biti Keln, čine Nemačka, Litvanija, Francuska, Slovenija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, dok će u C grupi u Milanu igrati Italija, Estonija, Grčka, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija.

Titulu prvaka Evrope braniće selekcija Slovenije, koja je na minulom Evropskom prvenstvu 2017. godine u finalu bila bolja od reprezentacije Srbije.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.