Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srbija pobedila Veliku Britaniju u kvalifikacijama za SP - | K-013 Portal

Srbija pobedila Veliku Britaniju u kvalifikacijama za SP

kosarka, srbija, velika britanija

Košarkaši Srbije pobedili su večeras u Njukaslu selekciju Velike Britanije 74:68 (21:20, 17:14, 19:17, 17:17), u meču trećeg kola Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Najbolji u ekipi Srbije bili su Dušan Ristić sa 15 poena i 11 skokova i Danilo Andjušić sa 14 poena i pet skokova, a pratili su ih Marko Jagodić Kuridža i Aleksa Radanov sa po 10 poena.

Kod Britanaca su se izdvojili Gabrijel Olaseni sa 20 i Luk Nelson sa 15 poena.

Srbija je druga u grupi sa skorom od četiri pobede i tri poraza.

U narednom kolu Srbija će u ponedeljak dočekati Tursku.

Srbija je u prvom delu igre dobro odigrala u fazi odbrane, ali se dosta mučila u napadu. Naša selekcija je tokom prvog poluvremena imala veliki broj neiznudjenih grešaka u napadu i loš procenat šuta.

Reprezentativci Srbije su u prvom poluvremenu pogodili pet trojki iz 14 pokušaja, a za dva poena su imali devet pogodaka iz 20 pokušaja, i ponajviše dekoncetracijom u napadu na odmor otišli sa samo četiri poena prednosti (38:34).

Najbolji kod Srbije u prvom delu bili su Boriša Simanić sa osam poena, Dušan Ristić sa sedam, Marko Jagodić Kuridža sa šest i Danilo Andjušić sa pet poena. Britaniju je predvodio Luk Nelson sa 13 poena.

Sredinom treće deonice Srbija je stigla do 10 poena prednosti, ali je Britanija uspela da se vrati u meč i u poslednju deonicu udje sa šest poena zaostatka (57:51).

Velika Britanija je uspevala u nekoliko navrata da pridje na dva poena zaostatka, ali je Srbija uspevala da odgovori i sačuva prednost do kraja.

Plasman na Svetsko prvenstvo izboriće tri najbolje plasirane selekcije u grupi.

Ranije danas u istoj grupi, Letonija je pobedila u gostima Grčku sa 80:60 i izborila plasman na Svetsko prvenstvo, dok je Turska kao domaćin savladala Belgiju sa 86:52.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.