Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ubedljiv poraz Denvera - skroman učinak Jokića (VIDEO) - | K-013 Portal

Ubedljiv poraz Denvera - skroman učinak Jokića (VIDEO)

denver, portland

Košarkaši Denver nagetsa poraženi su od strane Portlanda u gostima 135:110 (31:23, 30:32, 25:44, 24:36). Nikola Jokić nije odigrao na nivou kakav se od njega očekuje i Denveru su šanse u tom trenutku bile prepolovljene.

Poluvreme vredno zaborava za Denver i pamćenja za Portland u „Moda centru". Nikola Jokić bio nezainteresovan. MVP je uputio samo četiri šuta od kojih je tri uspešno realizovao.

Denver je dobro otvorio meč, u prvoj deonici ih je odlično služio šut iz ogre, najviše zbog odlične kretnje lopte što je proizvelo lake poene iz otvorenih šuteva. Denver je posle ove četvrtine imao devet asistencija, dok je domaćin ostvario samo četiri.

Do kraja prvog poluvremena obe ekipe igrale su ujednačenu košarku, te je Denver na veliku pauzu otišao sa šest poena prednosti u odnosu na rivala.

Već posle prvih nekoliko minuta treće deonice videlo se da ekipa dvostrukg MVP-ja ne pronalazi lako rešenja u napadu a da ni u odbrani ne vlada dobra komunikacija.

Portland je silovito ušao u drugo poluvreme. Domaćin je postigao 44 poena u četvrtini koju je dobio sa skoro 20 poena razlike prevashodno zbog visokih procenata šuta (83% za dva i 66% za tri poena).

U poslednjoj četvrtini viđen je sličan scenario, Portland je nastavio da igra silovito kako u odbrani tako i u napadu čime je zasluženo stigao do bitne pobede za samopouzdanje i momentum ekipe.

Upobedničkom timu Lilard je upisao 31 poen, Anferni Simons dodao je 29, dok je Grent postigao 21.

Nikola Jokić iako nije gledao na koš bio je jako blizu novog tripl-dabla, Upisao je po 9 poena asistencija i skokova.

Morent i Bejn bolji od Durenta i Irvinga

Košarkaši Memfisa savladali su goste iz Bruklina 134;124. Bejn i Morent na jednoj strani i dvojac Irving - Durent na drugoj, vodili su pravu poentersku bitku.

Čak 150 poena postigli su Morent i Bejn za Memfis i Durent i Irving za Bruklin u duelu njihovih klubova.

Pomenuti igrači priredili su pravi košarkaški šou u "Fedeks forumu". Dezmond Bejn skoro da nije mogao da promaši trojku, Morent je silovito zakucavao, Durent je pogađao njegov specijalitet, šuteve sa poludistance sa iskorakom unazad, dok se Irving u njegovom stilu šetao kroz odbranu domaćina.

Dezmond Bejn imao je neverovatno šutersko veče postigao je 38 poena uz fenomenalne procente, ubacio je 8 od 11 (73%) trojki a ukupno je imao 67% pogođenih šuteva iz igre.

Morent je takođe postigao 38 poena. Dža je pogodio 12 od 22 šuta iz igre a četiri od šest za tri poena čime je došao na cifru od 62% od početka sezone.

Po 37 poena ubacili su Durent i Irving. Durent je ostvario fenomenalnih 70% pogodaka iz igre (14/20) uz pogođenih osam i promašeno jedno slobodno bacanje. Kevin je uputio samo tri šuta za tri poena od kojih je realizovao jedan.

Kajri Irving imao je fenomenalne prodore na meču, što je činilo veliki procenat njegovih poena na meču. Irving je realizovao 14/24 pokušaja iz igre što ga je dovelo do približnih 60%, šut za tri nije mu bio najjače oružje, jer su dva od njegovih šest pokušaja završila u košu. Što se linije za slobodna bacanja tiče, bio je skoro pa savršen, ubacio je sedam iz osam pokušaja.

U ostalim mečevima:

Majami hit -Toronto90:98
Čikago bulsi- Boston seltiksi 120:102
Filadelfija seventisiksersi- Indijana pejsersi 120:106
Njujork niksi- Orlando medžik 115:102
Hjuston roketsi- Juta džez 114:108
Memfis grizlisi- Bruklin netsi 134:124
Minesota timbervulvsi -San Antonio sparsi106:115



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.