Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ubedljiv poraz Zvezde u Podgorici - | K-013 Portal

Ubedljiv poraz Zvezde u Podgorici

kk crvena zvezda, kk buducnost, aba liga, podgorica

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras od Budućnosti u Podgorici 83:63 u derbiju 22. kola ABA lige.

Crveno-beli su zabeležili treći poraz u regionalnom takmičenju, sada imaju isti broj poraza kao i Budućnost, koja nakon ubedljivog trijumfa ima prednost i ukoliko obe ekipe završe sa istim skorom tim iz Podgorice će biti bolje plasiran.

Crvena zvezda nije imala rešenja za raspoloženog domaćina, koji je svaki pokušaj crveno-belih uspeo da odbije. Kako je vreme odmicalo Zvezda je sve više grešila, Budućnost pogađala i na kraju stigla do zasluženog trijumfa.

Crveno-beli su loše ušli u meč. Budućnost je pogađala Zvezda promašivala. Prednost Podgoričana je konstantno rasla. Još nekoliko promašenih šuteva crveno-belih rezultirala je dvocifrenom predošću domaćina, koja je najviše iznosila plus 14, na kraju prvog perioda - 24:12.

Zvezda je zaigrala nešto agresivnije u nastavku. Uspeli su crveno-beli da vežu nekoliko dobrih napada. Domaćin se branio šutevima za tri poena. Ipak, gosti su uspei da smanje prednost i posle pet minuta igre u nastavku rezulta je bio 30:21.

Trojkom Dobrića minut ipo pre odlaska na odmor crveno-beli su prišli na minus šest - 37:31, kasnije se ispostavilo da je to bilo sve što je Zvezda uspela da uradi na ovom meču.

Domaćin je uspeo da mini serijom 4:0 ponovo stekne dvocigrenu prednost. Do kraja poluvremena Budućnost je uspela da održi prednost i na odmor se otišlo pri rezultatu - 43:32.

Budućnost je drugo poluvrem otvorila serijom 5:0. Zvezda je pokušala da se vrati, međutim domaćin jeodličnim šutem za tri poena uspeo da poveća prednost i posle pet minuta igre u trećoj četvrtini stigne do maksimalnih plus 18, 56:38.

Zvezda nije imala rešenja za igru domaćina, nervoza se uvukla u rdove, sve više su grešili. Nepunih četiri minuta prekraja perioda Budućnost je povela sa 62:38. Do kraja četvrtine budućnost je zadržala veliku prednost i uposlednji period ušla sa plus 21 - 67:46.

Četvrti period doneo raspad u igri crveno-belih, Budućnost je stigla do ubedljivih plus 28 - 74:46. Tada je već bio pozna pobednik do kraja meča Zvezda je donekle uspela da ublaži poraz - 83:63.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.