Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda bolja od FMP Meridian, siguran trijumf Partizana u Baru - | K-013 Portal

Zvezda bolja od FMP Meridian, siguran trijumf Partizana u Baru

košarka, zvezda, fmp

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras FMP iz Železnika 83:77 (24:25, 27:15, 17:22, 15:15) u utakmici četvrtog kola ABA lige.

Crveno-beli su sada na maksimalnih 3-0, dok je FMP doživeo prvi poraz u sezoni i ima 3-1.

Zvezdu su do trijumfa predvodili Nikola Ivanović sa 22 i Luka Vildoza sa 14 poena, a dvocifren učinak sa 12 poena imao je i Luka Mitrović.

Kod gostiju iz Železnika Trent Frejdžer postigao je 27 poena.

Zvezdu sada očekuje duel protiv Bajerna u Evroligi, u petak u Beogradu, a naredni meč u regionalnom takmičenju odigraće narednog ponedeljka protiv Igokee u Laktašima.

FMP će u subotu dočekati Budućnost.

Jovanović: Bitna pobeda za samopouzdanje, imam strpljenja

Jako nam je važna pobeda zbog samopouzdanja, uprkos tome što smo teško došli do nje i nismo uspeli da "prelomimo" meč, rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Jovanović posle trijumfa protiv FMP-a (83:77) u ABA ligi.

"Imamo uspone i padove u igri, ali na tome radimo. To je normalno, pogotovo na početku sezone i za nas, gde imamo novu ekipu. Od početka nismo svi zajedno trenirali. Vildoza ima jedan trening od povratka iz Španije, dok je Nedović prvi put juče trenirao sa ekipom", izjavio je Jovanović na konferenciji za medije.

Jedino što nemamo je vreme, a na to ne možemo da utičemo, dodao je Zvezdin trener.

"Mnogo jači timovi gube neplanirano, ali ja kao trener imam strpljenje za ovaj tim. Znam kako će ovo da izgleda kad sve "legne" na mesto. Ne znamo koliko će to da traje, ali kod mene nema panike pošto je tek oktobar", zaključio je Jovanović.

Partizan Rasela "spustio na zemlju", četvrta pobeda u nizu

Košarkaški Partizana ubedljivo su savladali Mornar u Baru sa 83:62 u meču 4. kola ABA lige.

Ekipa Željka Obradovića je znala da je plej Mornara Fets Rasel glavna pretnja i fokusom u odbrani upravo na njemu su zaršili "pola posla".

Marko Pecarski je odlično otvorio meč za Barane sa sedam vezanih poena, ali bez raspoloženog Rasela i ostatka tima, nije moglo bolje da se pripreti evroligaškom sastavu Partizana. Zek Ledej je na drugoj strani sjajno šuterski otvorio meč sa tri trojke u prvoj deonici.

Mornar uspeva na serijom 5:0 na startu druge deonice smanji zaostatak na 24:22, ali do preokreta se nije moglo. Danilo Anđušić sa klupe doprinosi poenima i vraća pristojnu distancu koja je na kraju poluvremena rasla do maksimalnih +19 (46:27).

Do kraja meča, domaći tim nije uspeo da smanji zaostatak ni na jednocifrenu razliku.

Prvi strelac Partizana bio je Zek Ledej sa 18 poena (3/4 za dva, 4/4 za tri), pratio ga je Danilo Anđušić sa poenom manje, Džejms Naneli je upisao 11 poena. Kevin Panter je potpuno podbacio sa nulom na kraju.

Vladimir Mihailović je bio najraspoloženiji kod Mornara sa 19 poena, Marko Pecarski je upisao dabl-dabl sa 19 poena i 11 skokova, Fets Rasel je stao na samo devet poena, od čega sedam sa penala.

Partizan je na 4-0, Mornar ima po dve pobede i dva poraza.

Evroligaški meč sa Žalgirisom, pa duel sa Megom slede Partizanu. Mornar čeka crnogorski derbi sa Studentskim centrom.

Obradović: Mnogo grešaka u napadu, to moramo da rešimo

Trener Partizana Željko Obradović rekao je posle pobede nad Mornarom u Baru da je njegov tim pravio greške u napadu i pogrešne odluke koje će morati da ispravi.

"Hvala na gostoprimstvu, hvala braći Pavićević, hvala navijačima Partizana i Mornara koji su napravili sjajnu atmosferu. Odbrana je većim delom meča bila odlična i ona je donela prevagu u meču koji je ostao iza nas. Nisam zadovoljan igrom u napadu, napraili smo mnogo grešaka, doneli mnogo pogrešnih odluka i to ćemo morati da rešimo pred naredni duel”, naglasio je Obradović i nastavio:

“Zadovoljan sam zbog pobede, nemamo vremena za odmor, moramo da izvučemo pouke i spremni dočekamo jako težak meč proti Žalgirisa. Odradili smo sjajna posao kada je odbrana nad Raselom u pitanju, ali je bilo mnogo propusta u napadu. Najmanji problem je Panter, jer je svaki šut koji je uzeo bio rezonski. Nemam dilemu da će ući u željeni ritam”.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.