Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda savladala Virtus i nastavila pobednički niz - | K-013 Portal

Zvezda savladala Virtus i nastavila pobednički niz

crvena zvezda, kosarka, virtus

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Virtusa iz Bolonje sa 83:74 (17:23, 25:18, 25:14, 16:19), u utakmici 11. kola Evrolige.

Najbolji učinak u ekipi Zvezde imao je Ognjen Dobrić sa 20 poena, Luka Vildosa je postigao 16 poena, uz pet asistencija, a po 12 poena su dodali Luka Mitrović (pet skokova) i Ben Bentil (četiri skoka).

U italijanskoj ekipi bolji od ostalih je bio Mam Žaite sa 15 poena, uz devet uhvaćenih lopti, dok su Nikolo Manijon i Džordan Miki dodali po 11 poena.

Zvezda ima skor od pet pobeda i šest poraza, a Virtusu je ovo bio sedmi poraz u 11 utakmica.

Virtus je bolje krenuo i već posle tri i po minuta je vodio sa sedam poena razlike (4:11). Zvezda je u nastavku trojkom Vildose smanjila na minus jedan (11:12), da bi Virtus zatim otišao na prvu dvocifrenu prednost (13:23).

Zvezda je 0,7 sekundi pre kraja prve četvrtine smanjila rezultat na 17:23, nakon što je loptu izveo Stefan Marković, a najviši u skoku ispod koša je bio Filip Petrušev.

Početak druge deonice pripao je Virtusu, koji ponovo dolazi do plus 10 (17:27), ali su crveno-beli uhvatili priključak i četiri minuta pre kraja poluvremena trojkom Vildose prilaze na 33:34.

Do prve prednosti posle početka meča Zvezda dolazi košem Dobrića minut i 37 sekudni pre kraja (38:37), a domaći tim je potom sačuvao vodjstvo i na odmor odlazi sa 42:41.

Zvezda je zaigrala bolje početkom treće četvrtine i trojkom Branka Lazića dolaze do plus šest (52:46).

Nastavila je domaća ekipa sa dobrom igrom, koja je krunisana preciznim šutem sa distance Dobrića u poslednjem napadu treće četvrtine (67:55). Crveno-beli su u prve tri deonice imali osam postignutih trojki iz 17 pokušaja.

Poslednja četvrtina protekla je u odličnoj igri Dobrića, koji je svoj tim vodio do četvrte vezane pobede u Evroligi.

Zvezda u sledećem kolu gostuje Partizanu, a Virtus Olimpijakosu u Pireju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.