Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda silna protiv Mege u prvom meču finala - | K-013 Portal

Zvezda silna protiv Mege u prvom meču finala

kosarka, kk crvena zvezda, kk mega

Košarkaši Crvene zvezde pobedli su ekipu Mege rezultatom 98:69 u prvom meču finalne serije.

Sjajno su šutirali košarkaši Crvene zvezde, čak 68,8 za dva i 47,1 za tri poena. Stoga ne čudi što je Zvezda umalo slavila sa 30 poena razlike.

Najviše se u redovima crveno-belih istakao Ognjen Dobrić koji je postigao 20 poena, a pratili su ga Radanov i Kuridža sa 15, odnosno 12 poena.

Najefikasniji u ekipi Mege bio je Malkom Kazalon koji je ubacio 16 poena uz pet skokova i tri asistencije. Potpuno je podbacio MVP regularnog dela ABA lige koji je ubacio samo pet poena iz devet šuteva.

Ono što može da brine trenera Zvezde Dejana Radonjića jeste povreda Džordana Lojda koji iz predostrožnosti nije završio meč.

Naredna utakmica na programu je u petak, kada crveno-beli verovatno i planiraju da završe započet posao.

Zvezda ima priliku da osvoji 21. titulu u klupskoj istoriji i izjednači se sa Partizanom na samom vrhu.

Mega ima istorijsku priliku da spreči Zvezdu da se izjednači sa crno-belima i da pritom osvoji prvu titulu u istoriji kluba.

Zvezda je u polufinalu u dva meča bila bolja od čačanskog Borca, dok je Mega u tri izbacila Partizan i prvi put u klupskoj istoriji izborila finale domaćeg šampionata.

Prednost domaćeg terena imaće crveno-beli, koji će biti bez Korija Voldena zbog povrede leđa. Drugi meč će se igrati u petak, kada će domaćin biti Mega. On će se takođe igrati od 20:00.

Ove sezone su se Zvezda i Mega sastajali tri puta i sva tri puta slavili su crveno-beli.

(B92)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.