Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kolaković: Detalji su odlučili pobednika u meču sa Francuskom - | K-013 Portal

Kolaković: Detalji su odlučili pobednika u meču sa Francuskom

odbojka, odbojkaska reprezentacija srbije, srbija, francuska, igor kolakovic

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da su detalji odlučili pobednika u meču Lige nacija protiv Francuske, kao i da su igrači uprkos porazu pokazali vrhunski kvalitet.

„Bio je to paklen meč protiv olimpijskih prvaka. Mislim da smo neke stvari radili bolje nego na treninzima. Detalji su odlučivali, a upravo detalji koje nismo dovoljno radili, kao što je dizanje druge lopte i neke organizacije u kontranapadu. U suštini momci su pokazali vrhunski kvalitet, igrali su na visokom nivou“, rekao je Kolaković, preneo je danas Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkaši Srbije poraženi su prošle noći u Otavi od selekcije Francuske sa 1:3, po setovima 25:21, 22:25, 23:25, 23:25, u meču drugog kola prve sedmice Lige nacija.

Srbija je u prvom kolu Lige nacija savladala Bugarsku sa 3:1.

Kolaković je dodao da je selekcija bila blizu osvajanja još jednog seta, ali da se sada okreću narednim protivnicima.

„Pred nama su mnogo realnije utakmice, kao što su utakmice sa Argentinom i Nemačkom, u kojima su oni apsolutni favoriti, ali u kojima želimo da se borimo i da igramo, kao i protiv Bugarske i Francuske“, rekao je on.

„Ono što ovu ekipu krasi i što je stvarno zadovoljstvo biti ovde je ta energija, i tu energiju moramo da gajimo i održavamo, jer je ona zarazna i može da bude nekad i negativna, i onda bude zarazna, ali ako budemo sa ovako pozitivim stavom i energijom da svi igrači žele pobedu, bez obzira da li su na terenu ili van njega, onda smo na dobrom putu da uradimo mnogo dobrih stvari koje priželjkujemo“, dodao je Kolaković.

Selektor Srbije je istakao da opasnost posle meča sa Francuskom može predstavljati zadovoljstvo igrom i umor.

„To moramo da zaboravimo, da se vratimo korak nazad, da razmišljamo o dvorani u kojoj treniramo ‘Slodesu’, gde su teški uslovi za rad, ali gde puno radimo i da iz tog rada i iz tog ambijenta krećemo u boj protiv favorita, koji su Argentina kao bronzana sa poslednjih Olimpijskih igara i svakako Nemačka koja ima možda najjači moral od svih timova“, ocenio je Kolaković.

Srpski reprezentativac Pavle Perić rekao je da je ta selekcija imala šanse u meču sa Francuskom.

„Mislim da bi peti set bio lutrija i Francuska ne bi bila toliki favorit. Čestitam našim momicma, borili smo se stvarno, dali smo i više od 100 odsto svojih mogućnosti u ovom trenutku, dali smo sve od sebe“, rekao je Perić.

Srbija naredni meč u Ligi nacija igra danas protiv Argentine od 17.00.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.