Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odbojkašice Srbije bez finala Lige nacija - | K-013 Portal

Odbojkašice Srbije bez finala Lige nacija

odbojkasice srbije, odbojka liga nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela danas da se plasira u finale Lige nacija, pošto je u polufinalu u Ankari izgubila od Brazila sa 3:1, po setovima 25:14, 18:25, 24:26, 19:25.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je kapiten Ana Bjelica sa 17 poena, dva poena manje je upisala Jovana Stevanović, Sara Lozo je utakmicu završila sa deset, a Maja Aleksić sa osam poena.

Brazil je do pobede vodila Kisi Nasimento sa 19 poena, 16 je dodala Julija Bergman, dok je Gabrijela Gimaraeš upisala poen manje.

Odbojkašice Srbije su odigrale sjajan prvi set. Bile su u prednosti od samog starta, Brazilke su uspele da povedu samo u jednom trenutku (7:8), ali je Srbija sa dva vezana bloka Aleksić i dva vezana poena Lozo ponovo vratila prednost na svoju stranu (11:8).

Na tehničkom tajm-autu Srbija je imala 12:9, nakon čega je uvećavala prednost i taj deo igre završila as servisom Katarine Lazović – 25:14.

Srbija je na početku drugog seta povela sa 9:7, ali je nakon toga usledio veliki pad u igri svetskih šampionki. Brazilke su to iskoristile, stigle su do sedam poena prednosti (17:10), nakon čega su bez većih problema privele set kraju – 25:18.

Odbojkašice Srbije su u trećem setu propustile veliku šansu. Vodile su sa 8:2, 12:6 i 21:17, ali su Brazilke u neizvesnoj završnici dobile taj deo igre sa 26:24 i stigle na korak od plasmana u finale. 

Taj set bio je i ključan u ovom polufinalu, pošto su Brazilke bez većih problema dobile i četvrti sa 25:19 i plasirale se u finale.

Brazil će se u finalu sastati sa pobednikom drugog polufinala Italija – Turska, dok će poraženi igrati protiv Srbije u meču za treće mesto.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.