Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odbojkašice Srbije protiv Francuske, SAD i Kine na OI u Parizu - | K-013 Portal

Odbojkašice Srbije protiv Francuske, SAD i Kine na OI u Parizu

odbojka, olimpijske igre pariz, reprezentacija srbije, k-013

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi A na Olimpijskim igrama u Parizu protiv selekcija Francuske, Sjedinjenih Američkih Država i Kine, odlučeno je žrebom u Bangkoku. Reprezentacija Srbije, bronzana sa Olimpijskih igara 2020. u Tokiju, igraće u Parizu u grupi A sa Francuskom, Kinom i SAD.

U grupi B biće: Brazil, Poljska, Japan, Kenija, dok će u grupi C igrati Italija, Turska, Holandija i Dominikanska Republika.

Odbojkaški turnir u konkurenciji odbojkašica na Olimpijskim igrama u Parizu biće odigran od 28. jula do 11. avgusta.

Odbojkašice Srbije se pripremaju na Kopaoniku, gde će ostati do 27. juna. Od sutra će selektor Gvideti na raspolaganju imati 19 igračica. Pripremama će se priključiti Vanja Ivanović, Vanja Bukilić i Ana Malešević.

Odbojkaši se još uvek bore za mesto u Parizu
Žreb za takmičenje u konkurenciji odbojkaša biće obavljen u Lođu u sredu, 26. juna od 18.00 časova.

Učešće u konkurenciji odbojkaša do sada su obezbedili Francuska, Nemačka, Brazil, SAD, Japan, Poljska i Kanada.

Preostalih pet reprezentacija biće poznato u ponedeljak, 24. juna, po završetku preliminarne faze Lige nacija za odbojkaše.

Jedno mesto je već obezbeđeno za Egipat (najbolje plasirana selekcija iz Afrike), a za preostala četiri mesta se bore Italija, Slovenija, Argentina, Srbija i Kuba.

Promenjen sistem takmičenja

Sistem takmičenja na Olimpijskim igrama je promenjen, pa je 12 reprezentacija podeljeno u tri grupe sa po četiri selekcije.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Po završetku takmičenja po grupama biće napravljena tabela sa osam selekcija koje su se plasirale u četvrtfinale, na osnovu rezultata u grupama, da bi se dobio raspored četvrtfinalnih utakmica, odnosno projektovanog polufinala.

Prilikom određivanja tabele, prva tri mesta će pripasti pobednicima grupa na osnovu njihovih rezultata, pa zatim tri drugoplasirane reprezentacije po istim kriterijumima i na kraju dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Na osnovu tabele, u četvrtfinalu će igrati najuspešniji pobednik grupe i druga najbolja trećeplasirana selekcija i tako redom.

Kao i do sada, u sastavima reprezentacija na Olimpijskim igrama će biti po 12 igrača. FIVB je saopštio da je nakon dogovora sa Međunarodnim olimpijskim komitetom omogućio, prvi put u istoriji, da se na spisak za Olimpijske igre uvrsti 13. odbojkašica, odnosno odbojkaš, koji mogu zameniti igračicu ili igrača iz medicinskih razloga.

FIVB je objavio da će 13. reprezentativac moći da trenira sa selekcijom i da prisustvuje utakmicama, ali neće biti smešten u Olimpijskom selu, osim ukoliko Nacionalni olimpijski komitet ne pruži dodatnu podršku i pronađe adekvatno rešenje. Više informacija se očekuje u narednom periodu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.