Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Reprezentativke Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva - | K-013 Portal

Reprezentativke Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva

reprezentacija srbije, odbojkasice srbije

Ženska juniorska reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u polufinale Svetskog prvenstva posle još jedne odlične utakmice. Izabranice Vladimira Vasovića savladale su u 2. kolu F četvrtfinalne grupe Dominikansku Republiku sa 3:0, po setovima 25:13, 25:18 i 25:18, posle 98 minuta igre.

Srbija je i u drugom meču sa Dominkanskom Republikom na Svetskom prvenstvu bila više nego maksimalna.

Od samog početka meča su juniorke Srbije bile konkretnije i koncentrisanije. U prvom setu Srbija je već na početku povela sa 4:0, pa sa 15:6, da bi na kraju set osvojila rezultatom 25:13. Drugi I treći set bili su gotovo isti. Na početku oba seta Dominikanska Republika napravila prednost na početku, ali ona nije dugo trajala. Vrlo brzo juniroke Srbije uspele da preokrenu rezultat, što im je donelo prvo prednost od 2:0, a posle i veoma vađnu pobedu.

Srbija je drugi put u istoriji izborila plasman u polufinale juniroskog Svetskog prvenstva. Prvi put je to bilo 2005. godine u Ankari, kada je Srbija osvojila srebrnu medalju.

Srbija će u poslednjem, 3. kolu, u četvrtak, 15. jula igrati protiv Italije od 17.30 časova.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.