Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đerona: Tim je važniji od bilo kog igrača ili trenera - | K-013 Portal
pancevo, beograd, novi sad, vesti, rukomet

Đerona: Tim je važniji od bilo kog igrača ili treneraNovi selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je da je osnova svega da sve selekcije treba da igraju na isti način, kao i da su vrata nacionalne selekcije otvorena svim rukometašima.

"Za mene je osnova da sve selekcije igraju isto. Ako seniori igraju na jedan način, a juniori na drugi, to je gubljenje vremena po mom mišljenju. Ako junior nauči da igra na jedan način, onda će mu biti mnogo teže da se navikne na zahteve u seniorskom timu. Zato je važno da radimo svi u istom pravcu. Velika većina mladih reprezentativaca igra u domaćim klubovima. Zato je važno da radimo i sarađujemo svi zajedno", rekao je Đerona u intervjuu za Balkan-Handball.com.

Španski stručnjak na mestu selektora zamenio je Nenada Peruničića, a kako kaže, voljan je da svim domaćim trenerima razmenjuje mišljenja i čuje predloge.

"Ne dolazim da kažem "Vi morate da igrate na taj način“, već da diskutujemo, pričamo, razmenjujemo znanja. Otvoren sam da čujem sve dobre predloge, zašto ne i da naučim nešto od nekog domaćeg trenera. Osnova je da razmenjujemo znanje i da guramo u istom pravcu. To je nešto što španski treneri rade konstantno", rekao je Đerona i dodao da su vrata nacionalne selekcije otvorena svim rukometašima.

"U reprezentaciji moramo da izaberemo najboljeg igrača, bez obzira na godine, koji će ispuniti ciljeve koje imamo. Vrata su otvorena za sve i za momke koji nisu igrali u prethodnom periodu, da se vrate u nacionalni tim. Tim je važniji od bilo kog igrača ili trenera. Moramo svi zajedno da pomognemo timu da ostvari ciljeve", zaključio je Đerona.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.