Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Komnenić: Dinamu je mesto u vrhu srpskog rukometa - | K-013 Portal

Komnenić: Dinamu je mesto u vrhu srpskog rukometa

rk dinamo, akim komnenić

Rukometaši Dinamo iz Pančeva, predvođeni šefom stručnog štaba Akimom Komnenićem, među prvima su počeli pripreme za nastupajuću sezonu.

Rukometaši Dinamo, predvođeni šefom stručnog štaba Akimom Komnenićem, među prvima su počeli pripreme za nastupajuću sezonu. Pančevci pripreme sprovode na otvorenom poštujući preporuke nadležnih organa zbog koronavirusa.

– Planiramo da rad počnemo u dvorani, a prvu kontrolu imaćemo 22. avgusta u Smederevu. Poštujemo sve propisane mere, pratimo situaciju i prilagođavamo se datom trenutku. Nakon duge pauze zbog kovida, u junu smo iskoristili dve sedmice kada su mladi igrači radili individualno, da bi potom svako pojedinačno od mog saradnika Vladimira Ilića dobio program rada do početka pripremnog perioda. Zbog duge pauze isplanirali smo devet nedelja pripremnog perioda, gde je plan da se ceo trenažni proces odradi u Pančevu, a početkom septembra otićićemo do Vrbasa, naše stare baze, gde ćemo ostati sedam dana. U planu je i odigravanje osam kontrolnih utakmica – rekao je trener Komnenić za Dnevnik.

Zbog ove situacije, uprava kluba je bila prinuđena da pažljivije pravi ugovore vodeći računa o teškoj finansijskoj situaciji. Dinamo su napustili Jezdimirović (Brno, Češka), Milenković (Vojvodina), Baruyić (Radnički, Kragujevac), Zlatanović (Dubočica, Leskovac), Savić (Holon, Izrael), Dimitrijević (čeka angažman) i Milošević (bez kluba).

– Okrenuli smo stvaranju novog tima. Od iskusnijih igrača ostali su kapiten Distol, Mitrović, Kostadinović i Nenad Vučković, koji će imati još jednu funkciju u klubu. Potom, tu su nešto mlađi Radovanović, Šotić, Bunjevčević i Pavlović, dok su ostali igrači rođeni 2000. godine i mlađi. Ostaje nam da dovedemo još jednog do dva mlada pivotmena, čime bismo zaokružili ekipu. Kao zalog u budućnost Dinamo je doveo talentovane igrače iz Novog Beograda, rođene 2001. godine, Mrdakovića, Stanića i Tonića.

Ambicije Dinama, prema Komnenićevim rečima, su najviše.

– Radimo naporno i dobro, svaki rad se isplati, a na kraju dođe i rezultat. Videćemo šta i koliko možemo kada krenu takmičarske utakmice krajem septembra. Pičinjemo od polufinala Kupa protiv Partizana za predhodnu sezonu, zatim sledi Arkus liga sa drugačijim modelom takmicenja. Imamo osam nedelja do polufinalne utakmice, dok se u drugoj utakmici bore Vojvodina i Metaloplastika za ulazak u finale. To će biti prve zvanične utakmice posle duge pauze. Ubeđen sam da svi jedva iščekuju taj trenutak.

Sastav

Golmani: Nikola Radovanović, Ognjen Tonić, Nikola Perić.Leva krila: Mladen Šotić, Marko Ivančević.Desna krila: Miloš Kostadinović, Lazar Pavlović.Pivot: Uroš Pavlović.Levi bekovi: Miljan Bunjevčević, Luka Jovanović, Nenad Vučković, Nenad Mrdaković.Srednji bekovi: Uroš Mitrović, Miloš Pavlović, Vojislav Milunović, Uroš Stanić.Desni bekovi: Milan Golubović, Ivan Distol.

Stručni štab: Akim Komnenić, Nikola Janevski, Vladimir Ilić, Miloš Nedeljković, Bogoljub Mina i Nenad Vučković

Kup od prethodne prekinute sezone biće lepa uvertira za početak nove sezone.

– S obzirom na izmenjene sastave svih učenika fajnal-fora kupa, videćemo ko će da osvoji trofej. Dinamo ga želi i daćemo sve od sebe da se nađemo u finalu, a zatim i da trofejom započnemo novu sezonu. Što se tiče novog modela takmicenja sa 16 klubova u Arkus ligi, smatram da to nije baš najsjajnije rešenje. Igramo u A grupi sa odličnim ekipama, zanimljivo je to da su sve ekipe iz Vojvodine, uz Partizan i Dubočicu. Cilj je jedno od prva četiri mesta koja vode u plej-of ligu. Kao što sam već naveo, rad koji uložemo pokazaće da li je dovoljan za trofeje. Ambicija je jasna, Dinamu je mesto u vrhu srpskog rukometa – poručio je Komnenić, poželevši svim kolegama trenerima uspešan pripremni period i nastupajuću sezonu, igračima zdravlje i napredak, a klubovima stabilizaciju i da svi zajedno doprinesu što boljem rukometu u Srbiji.

(J. Galić, Dnevnik)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.