Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novosađanima vojvođanski derbi protiv Dinama - | K-013 Portal

Novosađanima vojvođanski derbi protiv Dinama

rukomet, rk dinamo, sport

Rukometaši Vojvodine i treći put ove sezone pobedili su pančevački Dinamo. U prvom kolu doigravanja za titulu prvaka Srbije, "crveno-beli" su slavili 25:18 u Sportskom centru "Slana bara".

Novosađani su od početka kontrolisali meč, odlično igrali u odbrani, predvođeni Miljanom Vukovljakom. Šotić i Nikolić su sa po četiri gola, „crveno-belima“ doneli 6 golova prednosti na poluvremenu, a kada se u nastavku razbranio Svetislav Verkić, već sredinom drugog dela, ime pobednika bilo je poznato.

Pančevci su se, zahvaljujući raspoloženom Miljanu Bunjevčeviću, u jednom trenutku približili na četiri gola zaostatka, ali nisu uspeli dodatno da ugroze sedmostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Nikolić i Šotić sa po 5 golova, dok je dva više, kod Pančevaca upisao Bunjevčević. Kapiten Vojvodine, Svetislav Verkić proglašen je za igrača utakmice, zahvaljujući 11 odbrana.

U ostalim mečevima prvog kola plej-ofa, Partizan je ubedljivo savladao Rudar 35:24. Železničar je bio bolji od Dubočice 29:24, dok je jedinu pobedu na gostujućem terenu upisala Metaloplastika, protiv Radničkog u Kragujevcu 31:30.

(rtv)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.