Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odličan start rukometaša Srbije na Mediteranskim igrama - | K-013 Portal

Odličan start rukometaša Srbije na Mediteranskim igrama

Mediteranske igre, reprezentacija, rukometaši

Srbija je na otvaranju rukometnog turnira na XIX Mediteranskim igrama u Oranu savladala Sloveniju rezultatom 31:27 (15:15) i osvojila prve važne bodove na takmičenju. Izabranike Tonija Đerone već sutra očekuje novi susret u grupi A od 15:00 časova, a rival je selekcija Egipta.

Rukometaši Srbije su u prvom delu igre u periodu od 9. do 19. minuta napravili odličnu seriju za prednost od 11:6, međutim Slovenija je uzvratila i do kraja poluvremena došla do izjednačenja 15:15. Naša selekcija je u nastavku preuzela inicijativu i imala konstantnu prednost u drugom poluvremenu. Sigurnom igrom i vođstvom od pet golova pet minuta pre kraja susreta (30:25), Srbija je mirno privela utakmicu kraju za prve bodove na Mediteranskim igrama.

Najefikasniji u našoj ekipi bili su Miloš Grozdanić sa 8 i Milan Milić sa 7 pogodaka, dok su se u redovima Slovenije istakli Urban Pip sa 6 i Staš Slatinek Jovičić sa 5 golova.

"Srećan sam zbog pobede, izuzetno je važno da takmičenje započnemo na ovaj način. Imali mnogo isključenja u prvom poluvremenu pogotovo, igrali smo četrdeset minuta ukupno sa igračem manje. Bomaštar je bio odličan danas, zabeležio je veliki broj odbrana, takođe Milosavljević je odigao važnu ulogu u timu. Dobro je ovako početi takmičenje, jasno je da nas sutra očekuje teška utakmica, ali izuzetno smo srećni zbog današnje pobede", rekao je selektor naše selekcije Toni Đerona.

"Čestitao bih ekipi na zalaganju, požrtvovanosti i pobedi pre svega. Veoma sam srećan zbog toga. Od prvog minuta smo počeli da se borimo jedni za druge, pokazali smo zajedništvo i da smo pravi tim. Sutra nas čeka veoma teška utakmica protiv Egipta, favorita u našoj grupi i favorita za osvajanje ovog takmičenja. Imaćemo vremena da se odmorimo i da se sutra pokažemo u najboljem izdanju", kazao je srednji bek Srbije Marko Milosavljević.

Sledeći rival Srbije je reprezentacija Egipta, a meč je na programu u utorak, 28. juna od 15:00 časova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.