Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pobeda Srbije za kraj kvalifikacija - savladan Kazahstan - | K-013 Portal

Pobeda Srbije za kraj kvalifikacija - savladan Kazahstan

zenska rukometna reprezentacija srbije

Rukometašice Srbije savladale su Kazahstan sa 42:30 u meču trećeg kola Kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju. Naše nisu ostvarile plasman, na završni turnir idu Rusija i Mađarska.

Rukometašice Srbije ubedljivo su savladale Kazahstan i tako se oprostile od učešća na olimpijadi. Nakon poraza u prva dva kola kvalifikacija od Rusije i Mađarske naše devojke su nadigrale Kazahstan i kao treće u grupi završile turnir.

Od samog starta videla se razlika u kvalitetu. Naše rukometašice su nametnule svoj stil igre, odbrana je odlično funkcionisala, a napad je bio neumoljiv.

Prednost Srbije je konstantno rasla. U jednom trenutku iznosila je maksimalnih plus osam - 18:10. Do kraja prvog dela igre, naše suuspele da održe prednost i na odmor odu pri rezultatu 23:16.

U drugom poluvremenu, naše su smanjile tempo igre, rutinski su odrađivale posao. Održavale su veliku prednost. Najviše što su uspele protivnice je da priđu na minus četiri. Naše su potom pojačale i brzo vratile ubedljivu prednost.

Na kraju zaslužena pobeda naše selekcije - 42:30.

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Kovačevićeva sa osam golova, Krpež Slezak šest, a Radosavljević i Nikolić po pet. Kod Kazahstana, Aleksandrova je postigla devet golova, a Abilda i Hardina po šest.

(Tanjug, Rts)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.