Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rukometašice Srbije počele pripreme za EP - | K-013 Portal

Rukometašice Srbije počele pripreme za EP

rukometasice reprezentacija

Ženska rukometna reprezentacija okupila se danas u centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi na startu priprema za Evropskog prvenstva, koje će biti održano u Danskoj od 3. do 20. decembra.

Vlada Danske dala je "zeleno svetlo“ za održavanje turnira posle nekoliko dana neizvesnosti, nakon odustajanja Norveške od domaćinstva.

Federacija Danske i Evropska rukometna federacija (EHF) nastavile su sa pripremama za organizaciju turnira koji bi trebalo da se održi u Herningu i Koldingu, gde bi se preselile grupe iz Trondahjma, među kojima je i Srbija sa selekcijama Holandije, Mađarske i Hrvatske.

Kako se navodi, ukoliko sve bude u redu, selektor Ljubomir Obradović u Staroj Pazovi radiće sa devojkama do polaska na put 2. decembra.

"Niko ne uzima u obzir da se prvenstvo odloži za kraj maja ili početak juna. U to doba Danska je na 18-20 stepeni, idealno vreme za igranje. Po meni je to najbolje rešenje. Dosta devojaka je pozitivno u raznim reprezentacijama, Mađarskoj, Hrvatskoj, i šta sada? Nemamo rešenje, osim da igramo po svaku cenu i na silu", rekao je Obradović za sajt Rukometnog saveza Srbije (RSS).

On je još jednom ponovio da je za odlaganje takmičenja za sledeću godinu.

"Ako je to Evropsko prvenstvo onda to treba da bude turnir na nivou, turnir najboljih igračica. Eliminisati jednu, drugu reprezentaciju, skloniti iz takmičenja, ko zna iz kojih razloga, sve to dovodi pod sumnju. Po mom mišljenju je to najbolje odložiti, ali mene niko i ne pita", rekao je Obradović.

Selektor je naveo da će ekipa imati 12 treninga do odlaska na EP, kao i da će u slučaju neodlaska na prvenstvo, ostati da se priprema za olimpijske kvalifikacije u martu.

"Ostaje nam dosta stvari da iskompletiramo, s obzirom da praktično nismo radili od Japana godinu dana. Ovo je praktično novi ciklus za sledeće četiri godine, tako da ne vidim razlog za ovo Evropsko prvenstvo u ovom trenutku. Raduje me da su devojke tu, videćemo kakva je situacija sa Lavko. Testirali smo se, nadamo se da smo negativni. Moram da zahvalim i Fudbalskom savezu Srbije na svesrdnoj pomoći. Bićemo izolovani i imati neophodne uslove za rad", zaključio je Obradović.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.