Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srbija ubedljivo savladala Finsku na startu kvalifikacija - | K-013 Portal

Srbija ubedljivo savladala Finsku na startu kvalifikacija

rukomet, reprezentacija srbije

Rukometaši Srbije deklasirali su reprezentaciju Finske 34:24 u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo. Srbija ubedljiva u prvoj utakmici.

Izabranici Tonija Đirone odigrali su odličan meč u Novom Sadu u kom nisu dozvolili reprezentaciji Finske da im ozbiljnije zapreti.

Srbija je posle uspešno realizovanih prvih sedam napada dala Fincima do znanja da će opravdati titulu favorita pre meča.

Najveća razlika na terenu videla se u ofanzivnoj igri dve selekcije u kojoj su akcije Srbije izgledale lako i ubedljivo dok gostujuća selekcija nije lako dolazila do rešenja.

Odbrana Srbije je dobro funkcionisala tokom celog meča, međutim najizraženije se to primećivalo na početku utakmice, što je rezultiralo brzim akcijama i kontra napadima, a samim tim i golovima.

U drugom poluvremenu Finci su u nekoliko navrata imali dobre akcije, međutim to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi domaćin.

Srbija je rutinskom igrom upisala prvu pobedu na kvalifikacionom turniru.

"Orlovi" se nalaze u drugoj kvalifikacionoj grupi i igraće protiv selekcija Norveške, Slovačke i Finske, a dve najbolje plasirane reprezentacije iz svake grupe, uz četiri najbolje trećeplasirane, igraće na Evropskom prvenstvu.

Na kontinentalnom šampionatu će učestvovati 24 reprezentacije, a pored domaćina Nemačke, plasman su već obezbedile selekcije Švedske, Španije i Danske.

Narednu kvalifikacionu utakmicu Srbija igra protiv Slovačke u nedelju u 18.00 časova.

Đerona: Prvo poluvreme smo odigrali dobro i ozbiljno

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je večeras da zadovoljan igrom u prvom poluvremenu meča protiv Finske.

Srbija je ranije večeras u Novom Sadu pobedila Finsku 34:24 u meču prvog kola Druge grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano u Nemačkoj 2024. godine.

"U prvom poluvremu smo igrali dobro, ozbiljno, stekli visoku prednost. Odbrana je bila korektna.

U nastavku smo imali neke dobre, ali i neke loše momente. Primili smo neka glupe golove. Na ovom meču smo imali nekoliko debitanata. Ova utakmica je bila važna za njihovo iskustvo. Očekujem težu utakmicu u nedelju u Slovačkoj. Biće sigurno drugačije, ali znamo šta nam je cilj", rekao je Đerona, preneo je zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije (RSS).

Srpski rukometaš Miloš Kos upisao se u listu strelaca u debitantskoj utakmici za seniorsku selekciju.

"Odlično smo počeli ovaj kvalifikacijski turnir. Dobro smo otvorili meč i na kraju ubedljivo pobedili. Prezadovoljan sam što sam ovde i što sam dobio poziv da igram za najbolju selekciju. Stariji su nas dobro prihvatili. Hvala selektoru na ukazanoj priici", rekao je Kos.

Marsenić: Očekivali smo ovakav meč, najbitnija je pobeda

Srpski rukometni reprezentativac Mijajlo Marsenić izjavio je da zadovoljan igrom nacionalnog tima na meču sa Finskom u Novom Sadu.

Srbija je ranije večeras pobedila selekciju Finske 34:24 u meču prvog kola Druge grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano u Nemačkoj 2024.

"Želeo bih da se zahvalim novosadskoj publici i navijačima koji su došli iz cele Srbije da nas podrže. Uvek nam je drago kada igramo na domaćem terenu. Očekivali smo jednu ovakvu utakmicu, pošto smo imali maltene samo dva dana za pripremu. Mislim da je to sasvim izgledalo korektno. Najbitnija su dva pobeda, a sada idemo po pobedu u Slovačku. Želimo da sa dve pobede završimo ovaj prvi ciklus kvalifikacija za EP", rekao je Marsenić posle meča, preneo je zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije (RSS).

Srpski rukometaš Vanja Ilić je na duelu sa Finskom postigao pet golova.

"Pobediti sa 10 golova razlike nije mala stvar. Pripremali smo utakmicu oslanjajući se na našu igru. Nije bitno ko nam je protivnik, već smo bitni mi. Ovako bi trebalo da nastavimo, a rezultati neće izostati ako verujemo u to šta traži stručni štab od nas i šta ova ekipa može da pruži. Respektujemo naše protivnike, ali želimo četiri boda iz ova dva meča. Bićemo oprezni uoči duela sa Slovačkom, ali idemo na pobedu", rekao je Ilić.

Srbija će u nedelju u drugom kolu gostovati selekciji Slovačke.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.