Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Australijan open: Nestvaran poraz Troickog - | K-013 Portal

Australijan open: Nestvaran poraz Troickog

viktor troicki, tenis, australian open, sport

Srpski teniser Viktor Troicki doživeo je neverovatan poraz na startu Australijan opena.

Troicki je posle velike borbe u pet setova poražen od Majkla Moa iz Sjedinjenih Američkih Država, iako je u četvrtom setu servirao za pobedu, a u petom imao dva brejka prednosti. Na kraju, dozvolio je protivniku da trijumfuje rezultatom 7:6 (7-3), 6:7 (3-7), 3:6, 7:6 (7-3), 7:5.

Viktor je imao pobedu u džepu, ali je ispustio i ostao bez prvog trijumfa u glavnom žrebu nekog grend slema još od januara 2019. godine.

Ispustio je i priliku da snage odmeri sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji je u uvodnoj rundi eliminisao još jednog srpskog predstavnika – Lasla Đerea.

Očekivano, Troicki je ponovo odigrao jedan maratonski duel koji je trajao više od četiri sata, iako je mogao i morao ranije da ga završi.

Amerikanac je poveo u setovima jer je bio bolji u taj-brejku i, kada je napravio brejk u drugom, činilo se da će brzo trijumfovati.

Ipak, 34-godišnji Beograđanin je uspeo da se vrati i odvede drugi set u taj-brejk, gde je bio sjajan i izjednačio. Tada je i preuzeo kontrolu, a potom nastavio da polako probija oklop rivala.

Dobio je treći set i nakon tri sata igre servirao za plasman dalje. Da li zbog straha od pobede ili nečega drugog, Srbin je posustao i njegova igra se potpuno raspala. Mo je to iskoristio i izborio peti set.

Ponovo je delovalo da Viktoru klizi meč iz ruku, ali je on odgovorio na sjajan način – vezao je četiri gema u odlučujućem delu igre i već su svi videli kako će se uskoro radovati. Desilo se potpuno suprotno jer je usledio novi pad u igri i Majkl se velikom serijom rezultatski potpuno vratio.

Australijan open na programu je od 8. do 21. februara, igra se za nagradni fond od 71.500.000 australijskih dolara, a titulu brani Novak Đoković.

(rts, tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS