Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Cicipas posle velikog preokreta i maratona izbacio Nadala - | K-013 Portal

Cicipas posle velikog preokreta i maratona izbacio Nadala

australijan open, sport, tenis, cicipas, medvedev

Grk Stefanos Cicipas savladao je posle preokreta Španca Rafaela Nadala sa 3:2 po setovima 3:6, 2:6, 7:6, 6:4, 7:5 i plasirao se u polufinale Australijan opena gde ga očekuje duel sa Danilom Medvedovom.

Nadal je mnogo bolje ušao u meč prva dva seta lako je rešio u svoju korist. Potom se probudio Cicipas uzvratio istom merom i izjednačio. Pravi teniski rat nastavio se u petom setu iz koga je kao pobednik izašao Cicipas. Duel je trajao četiri sata i osam minuta igre.

Izjednačeno je bilo u prvom setu sve do osmog gema kada je Nadal oduzeo servis protivniku. Potom je bio siguran na svoj servi i rešio set u svoju korist - 6:3. Još ubedljiviji Španac je bio u drugom setu. Na startu je došao do brejeka, da bi u nastavku uz još jedan brejk rutinski priveo set kraju - 6:2.

Kada se očekivalo da će Nadal rutinski da privede meč kraju probudio se Cicipas. Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis pa je treći set rešen u taj-brejku. Cicipas je imao više koncentracije, iako je Nadal na startu došao do mini-brejka, Grk je u nastavku tri puta oduzeo servis protivniku i rešio ovaj period sa 7:4.

Posle velike borbe u četvrtom setu i nekoliko propuštenih prilika na obe strane Cicipas je u devetom gemu oduzeo servis Nadalu, a potom na svoj servis stavio tačku na set - 6:4.

Rovovska borba u odlučujućem setu. Ova tenisera lako su osvajala svoje servise i kada se očekivalo da će meč biti rešen u taj-brejku Cicipas oduzima servis protivniku i vodi sa 6:5.

Na svoj servis propustio je dve meč lopte. Potom je uspeo da spasi jednu brejk priliku. Treću šansu je iskoristio - 7:5 u petom setu.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.